Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

Asmodin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s úžasným Johnem Hurtem v roli Doktora. Dost mi vadila ta neuzavřená věc se Zygony. Bylo úžasné vidět ve výročním speciálu všechny doktory i 9., alespoň prostřednictvím střihu ze staré epizody. Jen mi vrtalo hlavou, kdy se 10 oženil s Alžbětou I. ... po tom, co opustil Donnu a těsně předtím než se setkal s Wilfredem? ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50 let... Když si jeden uvědomí, co všechno se za posledních padesát let událo... tak může být rád, že i v dnešním rychlém a povrchním světě má své jistoty- a jednou takovou jistotou je i Doctor, první, druhý, třetí... až dvanáctý (tedy, pokud toto číslování pořád sedí :-). Není to tak dlouho, co jsem začal tento kultovní seriál (a to jsem si do dnešních dní myslel, že největším kultem na poli britské sci-fi je Red Dwarf- omyl) sledovat, o to větší je moje radost z toho, že jsem začal ve chvíli, kdy Doctor Who slaví toto velké jubileum. K filmu samotnému asi netřeba nic moc dodávat, je to zkrátka dárek pro všechny Whoviany, co jich po světě běhá a krásná nostalgická záležitost (viz. úvodní titulky), při jejímž sledování se musí přihlouple usmívat i ten nejméně zapálený fanoušek. Netřeba být hnidopich a snažit se hledat logické nebo jakékoliv jiné nesmysly, naopak, člověk si musí užívat každou minutu a být rád, že se dočkal chvíle, kdy se v jedné a jediné scéně objevili všichni naši milovaní Doctoři. Geronimooo, Allons-y! ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedno se Moffatovi musí nechat, i když to občas přežene a jen horko těžko se vymotává ze svých překombinovaných zápletek, rozhodně je za všech okolností originální a navíc se nebojí riskovat, takže když už se mu příběh povede, stojí to vážně za to. A přesně tohle se stalo v toužebně očekávané epizodě k padesátému výročí. Protože dokázal v sedmdesáti pěti minutách vzdát epický hold celé dlouhé historii tohoto britského fenoménu a zároveň přijít s revolučním zvratem, který seriálu nastoluje zcela nový směr a možnosti do budoucna. Když k tomu přidám báječnou a vtipnou interakci mezi Desátým a Jedenáctým Doctorem (na které jsem se mimořádně těšila), skvělý výkon Johna Hurta, jemuž bych z fleku dala několik samostatných sérií a když jim k tomu přihrávají Rose s roztomilou Clarou, nevím co víc bych si mohla přát. Sice jsem se někdy ztrácela u narážek na klasické série, které jsem ještě neviděla, ale na diskuzích, kde se dopodrobna řeší snad i ponožky, které měl kdekterý Doctor v kterékoliv epizodě na sobě, jsem to snadno dohnala. :-) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! Doctor se neutopil ve významnosti své padesátky a namísto nabízejícího se velkolepého, přeefektovaného šaškování nám přinesl prostě "jen" další -víceméně střízlivou-epizodu, tentokrát plnou naděje(!!), zásadních(přesto chytrých a vkusných) změn mythologie a navíc-pro další smysluplné fungování seriálu velmi podstatný-nový směr a motivaci... Jediná drobná vada na kráse je nepřítomnost Ecclestona(když nepočítáme ten 0,5sekundový prostřih), ale co se dá dělat(?) :) ... Gratulace! ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to. 3x TARDIS, 13x Doctor a 1 fez. Úchvatnejší darček k 50. Výročiu nielen samotnému Doctorovi, ale aj všetkým nám si snáď ani neviem predstaviť. Moffat ukázal, ako veľmi si váži prácu všetkých, ktorí sa na tom začali podieľať a posúva to stále ďalej. Až sa desím momentu a dňa, keď sa to celé skončí. No po absolvovaní tejto časti nám dal to, čo nemali ani Páni Času v ten deň... nádej. (a potom si ju vzal späť spolu s teaserom na Vianočný špeciál) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Starý Doktor (John Hurt) je ve skutečnosti Osmým Doktorem v jiné podobě. Pozná se to podle toho, že má červený sonický šroubovák, jaký měl právě Osmý Doktor ve filmu Doktor Who (1996). Dalším vodítkem k tomuto faktu je předchozí krátkometrážní snímek The Night of the Doctor (2013), kde ztvárnil Doktora jeho právoplatný představitel Paul McGann. V tomto snímku je také řečeno, proč na sebe vzal onu podobu starce. (P. J. D.)
  • Není to poprvé, co někdo vjel do TARDIS na motorce. Stalo se to i ve filmu Boj s časem (1996). (P. J. D.)

Reklama

Reklama