Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že v posledních dnech planety Země měli všichni zlé sny. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Osvobození Oodi volají na svou planetu Doktora a posílají jej na Zemi, aby završil proroctví o svém zániku. Jejich proroctví však nepředpovídá jen Doktorovu smrt, ale i konec samotného času. Jeho součástí je i návrat Vládce, jehož zlověstná tvář se zjevuje lidstvu ve snech. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působí to dojmem, jak když Davies nechce jít od válu a tak se chová jako malé rozmazlené děcko "když ne já, tak nikdo". A raději zničí vše co tolik let tu více a tu méně pečlivě budoval. Neopodstatněně přeplácané, tupé (Obama? Jako opravdu Obama?) a jak rallye, kde jedna nesmyslná deus ex machina stíhá druhou; navíc s Masterem hozeným do polohy nesnesitelnějšího bratrance k již tak nesnesitelným Troškovým infantilně rozjuchaným čertům. Většinu stopáže jsem měl tendenci reagovat à la Tennant. Přesto tu a tam prosvitnou momenty starého dobrého Daviese (v čele s pasáží v kavárně či Oody), které to přeci jen drží jakž takž ve vodách koukatelnosti. Každopádně atmosféra konce a osudovosti z toho sálá asi jako z Putina skromnost a pokora; tedy ani za mák. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlé sny nám přivály divácky nejoblíbenějšího Doctorova protivníka a v kombinaci s další (ovšem stále dostatečně zneklidňující) megalomanskou zápletkou o konci všeho a všech se Davies loučí vpravdě královsky. K poslednímu vstupu do Tardis se sice míří velkou oklikou, ale díky dokonale dojemnému vztahu hlavního hrdiny s Wilfredem a exhibici Johna Simma si David má celou dobu s kým nahrát a čím oslňovat. Poslední nádech před skokem do hluboké studené vody. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý tento snímok sa nesie v očakávaní toho, čo ešte len príde. Doctor si je dobre vedomí toho, že toto je jeho posledné dobrodružstvo a preto sa doňho ženie dosť opatrne. Aj divákovi už musí byť jasné, že toto je rozlúčka s Davidom Tennantom, čoby neskutočne úžasným Doctorom. A je nám veľmi ľúto, že jeho príbeh sa blíži ku koncu, a preto tvorcovia chcú z toho vyťažiť maximum. Je to dojemné, senzitívne a na celej exhibícii si dali dokonalo záležať. Príkladom bol pohnutlivý rozhovor medzi Doctorom a Wilfredom alebo návrat Donni. Taktiež vrátili späť do hry aj najlepšieho záporaka Doctora Who a tým je bezpochyby Saxon, ktorý je šialenejší ako kedykoľvek predtým. Moji dvaja najobľúbenejší Time Lordi, Master a Doctor, sú znavu spolu, nádhera! A záver sa nesie v znamení návratu Time Lordov a konca času. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tak vidím, že pokračuje v kvalitě z Vod Marsu. Paráda! Od začátku mě to chytlo a nepustilo. Neskutečný záporák, ten perlí jako jeho kladný protějšek, zajímavá zápletka, Páni času, prostě vše klape. Skvělá jízda. A závěr, to byla fakt vtipná třešnička na dortu. Mimochodem, Vládce bych si dokázal představit i jako kladného hrdinu. Myslím, že přesně pasuje na Doctora. A jeho výkon je stejně skvostný jako Tennantův. Howgh! ()

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Katastrofa, a tým myslím mimodejová, scenáristická. Pôvodne som chcel tomuto špeciálu udeliť 2 hviezdy, pretože je aspoň o trošku lepší, než zbytočná a trápna Plavba zatratených z 2007-ho, ale nakoniec som musel zmeniť názor. Je to za jednu hviezdu. Simmova verzia Majstra sa tu stala úplnou karikatúrou (radšej ani nekomentujem frekvenciu WTF momentov, ktoré tu predvádza a potom nešikovne vyvažuje trápnymi pokusmi o pútavú/dojemnú charakterizáciu). Desiaty Doktor mi tu lezie na nervy ako nikdy predtým (akoby sa o to snažil naschvál, čo je vzhľadom na čoraz debilnejšiu gradáciu scenára dosť pravdepodobné). Stopáž je prehnaná už v tejto prvej časti špeciálu. Zvrat v jej závere je síce zaujímavý, ale je tak nešťastne načasovaný a vykonštruovaný, že z neho človek nemá žiadnu radosť. Jediná postava, ktorá obe polovice špeciálu vyťahuje z vôd podpriemeru, je Cribbinsov Wilfred. Wilf a Doktor majú vcelku uveriteľnú kvázi-otcovsko-synovskú chémiu, len škoda, že sa jej ujde iba pár scén. Nebyť Wilfovho návratu a nástupu do pozície Doktorovho jednorazového spoločníka, ani by som sa neunúval dopozerať tento absurdne dlhý, únavný, spackaný špeciál. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama