Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o výjimečném hokejistovi (dost možná nejlepší hokejový film, co jsem kdy viděl). Spousta nezapomenutelných scén (hlavně zápas proti Rangers), skvělé záběry z hokejových zápasů, výborné nastínění situace okolo vztahu Francouzů a Kanaďanů.... Určitě povinost pro všechny skalní hokejové fanoušky- 90%. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená historie jednoho z legendárních hokejistů NHL. Nejsem hokejový fanoušek, ale příběh i herectví mě zaujali a dokázal jsem v duchu i fandit hlavnímu hrdinovi. Byly to těžké začátky, protože poválečné odobí bylo hlavně o přežití a lidé potřebovali idol, který vzešel ze stejně nuzných podmínek jako oni. Také se tu míchá do příběhu fair play, politika, odstrkování francouzské části v NHL. Když se to umí, tak i film o hokeji se dá natočit, aby zaujal i neortodoxního fanouška! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem dlouholetým fandou udílení rychlosti tvrzené pryži vytvarovaným kusem dřeva (umělé hmoty, hliníku, laminátu, titanu, grafitu či kevlaru) za účelem napnutí zauzlovaných provázků připevněných ke svařeným železům za zády maskovaného muže. Také se snažím sledovat historii NHL od doby, kdy hráči místo puku honili na rybníce zmrzlý trus a přesto jsem jméno Maurice "Raketa" Richard dosud spojoval pouze s hromadou statistických údajů. Nyní jsem měl možnost vidět skromného chlápka s bojovným srdcem, dynamitem v bruslích i pěstech, který toužil něco změnit. Takového žabožrouta si dám líbit. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád a tohle se povedlo v plné čáře natočit, procházet jsi tím vším být nejlepší, zažívat válku a nátlak okolo sebe, bylo neskutečné co vydržel , co musel snášet zato že byl nejlepší. Výborný hokejový film o hokejové legendě. Člověk se v žije do filmu tak moc že představa jak se kdysi hrávalo bez helmy a za jakých podmínek bylo neskutečné, hokej je tvrdá hra i dnes. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krása! Každý film z hokejového prostredia poteší, a to som doteraz Maurica Richarda poznal len skrz jeho legendárne roky v Canadiens, no o tom pozadí okolo jeho účinkovania v NHL som až tak veľa nevedel (hoci dávnejšie som o tom čítal článok). Perfektne vystihnutá atmosféra 40tych a 50tych rokov v NHL, resp. slávnu éru Original Six (Canadiens, Maple Leafs, Bruins, Rangers, Red Wings a Blackhawks). Tento film je obrovskou poctou pre montrealskú Raketu, presne takú ako si zaslúži. Veď aj vďaka nemu sa "pohli ľady" a Franko-Kanaďania sa po dlhom boji dočkali uznania. Aj keď Mauricova kariéra bola doslova popretkávaná neustálymi konfliktami a predsudkami zo strany vedenia, len kvôli jeho francúzskemu pôvodu. Ani sa mu nedivím, že cítil taký smútok a bezútešnosť, a to aj napriek toľkým úspechom, za ktoré by si obrovský kus úcty právom zaslúžil. Je to pán hokejista! Toľko skvelých hokejových príbehov, osudov, udalostí a kariér hráčov by stálo za sfillmovanie - tak dúfajme, že ich bude len a len pribúdať. The Rocket bol výborný filmový príbeh s veľkou dávkou reálnosti, no k úplnej spokojnosti predsa len niečo chýbalo - najmä lepšie vykreslenie vzťahov medzi Mauricom a jeho spoluhráčmi (presne to isté mi chýbalo aj vo filme o Charlamovovi - Legenda 17). Takže tak - len malý kúsok od 5*. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga. (PNSP)
  • Po Maurici Richardovi se v NHL uděluje trofej Maurice 'Rocket' Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části. (Earl_23)
  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)

Reklama

Reklama