Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Parádní hokejový film, který vychází z dějin NHL. Takových filmů víc. Jediná výtka je, že Maurice vypadá celou kariéru jako na konci kariéry. Příběh o tom, jak se největší kanonýr snažil změnit něco "shnilého" v NHL. Skvělej příběh, dočkal jsem se dramatu i dojetí. Např. když ukazoval puk, kterým vstřelil 45. gól nebo když jim trenér děkoval po zisku Stanley cupu. Na tomhle filmu se podílelo několik bývalých a současných hráčů NHL (Roy, Lecavalier, Avery) a i díky tomu to dostalo tu správnou atmosféru a autentičnost. V historie NHL je spousta další hráčů a příběhů, který by zaslužili takovéhle pocty (Vezina, Orr, Howe nebo i Gretzky a Lemieux). Třeba se ještě nějakého dočkáme. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hokej mám rád a tohle se povedlo v plné čáře natočit, procházet jsi tím vším být nejlepší, zažívat válku a nátlak okolo sebe, bylo neskutečné co vydržel , co musel snášet zato že byl nejlepší. Výborný hokejový film o hokejové legendě. Člověk se v žije do filmu tak moc že představa jak se kdysi hrávalo bez helmy a za jakých podmínek bylo neskutečné, hokej je tvrdá hra i dnes. ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Ještě že teď Jarda Jágr v NHL přepisuje jeden rekord za druhým. Jak jsem ho o víkendu sledoval, vzpomněl jsem si díky tomu, že jsem si kdysi stáhl nějaký kanadský film o jejich hokejové legendě a tak nějak na něj zapomněl. Takže Jardo díky Ti bo ten film je opravdu vynikající a těším se až jednou budu koukat na film o Tobě. Tak ale zpět k raketě. Nic moc jsem o něm nevěděl, o to víc jsem si to ale užil. Neskutečně charismatické zobrazení doby čtyřicátých a padesátých let minulého století, to byla vážně pecka, stejně jako hokej samotný. Žádné chrániče, žádné helmy, jen odhodlání něco dokázat a zápal a vášeň pro hru samotnou. Krásný příklad toho, že jen talent samotný nestačí a bez opravdové vůle a nasazení a tvrdé práce se úspěch nedostaví, čehož zářným příkladem je i po půl století ten náš Jarda. Hokejové scény byly krásně natočené, bylo tam vše, góly, souboje, bitky a navíc to nebylo jen o tom hokeji ale i o komplikovaných vztazích frankofonních hokejistů a vedení NHL. No prostě paráda. Dokonalý životopisný film o velké legendě, která svým přístupem mnohé změnila a měla přesah i přes tu ledovou plochu! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro fandy hokeje to musí být určitě filmová lahůdka dozvědět se něco o takové legendě jako je Maurice Richard o kterém jsem já neměla do dneška ani ponětí. Rozhodně nejsem zklamaná, právě naopak, protože vytvořit tak dokonalou atmosféru tehdejší doby se málokdy tak bezvadně podaří a místy černobílá projekce tomu ještě víc dodala na autentičnosti. Maurice žil a dýchal hokejem a ne vždycky se mu dařilo všechno ukočírovat tím správným způsobem, ale to ustoupí do pozadí, protože taková vášeň pro hru se hned tak nevidí. A i když byl asi velký nervák, tak o to víc obdivuji jeho houževnatost a srdce na pravém místě. Já jen žasla, jak to zvládali bez helem a bez vší té výstroje, tak jak to můžeme vidět dnes. Když hráli, tak jsem o tu jejich hlavu měla větší strach, než oni ve své době. Roye Dupuise vůbec neznám, ale poměrně málomluvného a zadumaného Maurice si střihnul skvěle. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Až zarážející je fakt, že existuje na světě tolik hokejových legend a existuje jen tak málo filmů, které by se jim dokázaly obstojně poklonit a sdělit jejich životní příběhy. Jeden z těch nejzajímavějších je právě tento. Maurice Richard je právem legenda Canadiens a hokeje obecně. Velmi silný příběh hokejového krále. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)
  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (PNSP)
  • Maurice Richard odehrál v NHL za Montreal Canadiens 18 sezon, během nichž v 1111 zápasech vstřelil 626 branek a na 465 přihrál. (JOHN.NY)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno