Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O splněném snu. A o závrati - při letu vzhůru ... s raketovým pohonem ... v rytmu rocku - když držíte dlaň na jeho srdci. Jak je ... tam nahoře ? A co zemská tíže ... co všichni ti, kdož zůstali dole ? Stojí alespoň za vzpomínku ? Opojný příběh, který vás s chápavým a jen maličko ironickým úsměvem provede světem showbusinessu - a jednou etapou ... jednoho života. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Judas Priest mám tady tak trochu problém. Jasně, že film se příběhem kapely a Tima Owense jenom inspiruje, ale stejně. Každopádně povedlo se obsazení Marka Wahlberga, což je trošku ironie vzhledem k tomu, jakou nehudbou se Wahlberg po jistou dobu živil. Je tu parádní muzika a ztvárnění živáků a vůbec oceňuji, že film tak nějak v pohodě odsýpá, ačkoliv tu není nic, co by člověka vyloženě zaujalo. Co se naopak příliš nepovedlo je obsazení Jennifer Anistone, kýčovité ztvárnění hvězdného světa a také až příliš americký závěr, který měl nádech laciné deziluze. Čekal jsem trošku víc. 50% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě totálně srdcový film. Poprvé jsem ho viděl někdy v patnácti a od té doby asi desetkrát. I když jsem si ho pustil teď po hrozně dlouhé době, tak mě pořád bavil stejně. Můžeme diskutovat o tom, že Wahlberg nebyl dobrá volba, ale já mu to nadšení a posedlost oblíbenou kapelou, o které ví úplně všechno, prostě věřil. Příběh je samozřejmě stokrát ohraná pohádka o splnění snu a o vzestupu a pádu a o hledání sebe sama, ale to vůbec nevadí. Jsou tu i nesmyslnosti jako přeřvání zpěváka, který má mikrofon - no a co? Kdo by to někdy nechtěl na koncertě udělat? Muzika je jednoduše skvělá, Steel Dragon na živejch koncertech, který vypadají sakra dobře, válej. Potěší i přítomnost mnoha skutečných muzikantů - Zakk Wylde, Jason Bonham, Jeff Pilson, Myles Kennedy, Ralph Saenz (dnes Michael Starr ze Steel Panther) a další. Prostě jeden z nejlepších filmů o rockový muzice, co byl udělanej. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že když nic jinýho, tak tam bude aspoň dobrá muzika. A ona byla... a taky se musím přiznat, že při nejednom pohledu na máničkovitého Marka Wahlberga jsem musela polknout slinu, ale ten film byl děsně slabej. Podobných filmů, které byste mohli vrazit do stejné šablony, jsou stovky a tento nenabídnul nic navíc. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Ešte by som neprístupný rating vymačkal na väčšie zverstvá ako len prilepený nábytok k plafónu hotelovej izby, ale inak nemám výhrad. Vlastne mi ani nevadila absencia hudby Judas Priest, ktorých príbeh bol inšpiráciou. Spracovanie totiž prekypuje energiou, dravé riffy neraz spustia lavínu nadšenia a Wahlbergovi neverím, že ten soundtrack čo mi pulzuje v ušiach nepočúva tiež. Vo fiktívnom svete by bol plagát Steel Dragon nad posteľou a sólový gitarista chľastajúci pivo z dvoch fľašiek tiež. A keď už niet času na celý film, tak konkurz či korunovácia spravia náladu vždy. Len to záverečné vymäknutie v duchu "neimituj a ži" až kruto zrkadlí smer všetkých kapiel, čo časom prichádzajú o svoje ostrie. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Příběh filmu se částečně schoduje s příběhem Tima "Rippera" Owense. Zpěvák revivalové skupiny se po odchodu zpěváka, který je utajený homosexuál, ze své oblíbené skupiny, stane jejich novým zpěvákem. Owens byl dva roky po natočení filmu z Judas Priest propuštěn, aby se na scénu mohl vrátit Halford. Několik věcí však bylo ve filmu oproti skutečnosti pozměněno. Např. Rob Halford nebyl vykopnut, ale odešel sám. Owens nepochází z Pittsburghu, ale z Akronu v Ohiu, Halford opouští Judas Priest až v devadesátých letech, ne osmdesátých. Podle producentů se však film odehrává v 80. letech proto, aby se mohl příběh ubírat jiným směrem. Podle Owense však byl důvod k tomu, že producenti příběh pozměnili ten, že se se skupinou Judas Priest nedohodli na finančních podmínkách k získání autorských práv. (liquido26)
  • Druhého manažera Steel Dragon měl hrát Anthony Head, který za svou roli dostal dokonce i zaplaceno, ale několik týdnu před začátkem natáčení byla jeho postava ze snímku vyškrtnuta. (liquido26)
  • Přestože jde o příběh inspirovaný skupinou Judas Priest, ve filmu nezazní ani jedna píseň Judas Priest. (liquido26)

Reklama

Reklama