Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních si myslím, že Wahlberg svou roli zvládl, a to jsem ho předem odepisoval. Celý příběh je kvůli snadné stravitelnosti slisován do formy hamburgeru, takže neočekávejte existencionální drama s hlubokým podtextem. Lidi co dělaj bigbít tam nejsou kvůli filozofování, ale kvůli kárám, holkám a chlastu. Tak je to odjakživa a tak to má být. Nikdo není zvědavej na intoše s kytarou. To už jinde jsme, o pár let pozdějc. Takže přímej tah na branku, stejně jako jejich songy. To se po nich chce a oni to svému publiku dají. Splní jim ten sen, aby mohli zapomenout na svou zasranou práci, skočit v pátek do auta a vylejt se na koncertě, vygumovat hlavu, poslechnout si borce, co maj práci na háku. Byznys je byznys. Na závěr nám hrdina trochu zafilozofoval, potěšil závěrečný song od Verve Pipe- Colorful. Kapela před lety předskakovala dvojkocert Kiss, takže spojení tam evidentně je. 80% ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

To, že někdo potřebuje k hraní rockové muziky kromě kytary ještě kulmu a řasenku je samo o sobě těžká ironie. Herek to naštěstí pochopil, svůj film stejnou ironií řádně vycpal, a teď už záleží jen na divákovi, jestli to pozná a ocení, nebo bude raději hledat paralely mezi filmovými Steel Dragons a skutečnými Judas Priest ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý snímek o tom, jak mladík nahradí stárnoucí rockovou hvězdu v její kapele. Tenhle film jsem viděl na jednom televizním kanále jednoho odpoledne a vůbec jsem neplánoval jej zhlédnout. Překvapilo mne však herecké obsazení, tak jsem nakonec neodolal. Zápletka vcelku originální. Následný náhled do života rockových umělců byl vcelku syrový a předvídatelný. Mark Wahlberg mi tu seděl a je jedno, co čtu v jiných komentářích. Je to sice takový pinďa a spíš svalovec, a to v té době zrovna nebyla typická rocková postava, ale zahrál to skvěle a moc jsem se bavil. Nakonec jsem musel nahodit tak vysoké hodnocení, protože tohle je prostě dobrý film a vřele jej doporučuji. 80% ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

hudebník co kopíruje a je v tom dobrej, rozejde se s kapelou která chce tvořit, splní si sen a zpívá s originálem, přicházejí orgie, zklamání, návrat na začátek k vlastní tvorbě. Jedinej problém je hudba, která není nic moc, má takovej pištivej hlas. A jelikož je zde hudební vložka asi tak 50% filmu, tak jako celek nic moc... ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Povinost pro příznivce glam metalu.Opravdu velkej nářez,hodně prachů,chlastu,děvek a drog,ty nám tedy tajemně neukázali...Na druhou stranu takhle vydělávající mašina musí mít nějaký pravidla a trade mark a kdo to nectí,ať jde třeba do hoven.Jak pozve během koncíku na podium nějakýho frajera a se slovama-jdu na malou,úplně odejde do pryč,aby oživil klubovou scénu v Seattlu by se teda asi stát nemohla,ale je megavtipná..A Wahlberg na rock star teda fakt má!!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Druhého manažera Steel Dragon měl hrát Anthony Head, který za svou roli dostal dokonce i zaplaceno, ale několik týdnu před začátkem natáčení byla jeho postava ze snímku vyškrtnuta. (liquido26)
  • Členy skupiny Steel Dragon byli: Bobby Beers - zpěv (Jason Flemyng), Kirk Cuddy - kytara (Dominic West), Ghode - kytara (Zakk Wylde), Jorgen - baskytara (Jeff Pilson), A.C. - bicí (Jason Bonham), Izzy - zpěv po odchodu Bobbyho Beerse (Mark Wahlberg). Wylde, Pilson a Bonham hráli v písních Steel Dragon sami. Za Dominica Westa na kytaru zaskakoval druhý kytarista Black Lebel Society, Nick Catanase. Místo Wahlberga zpíval Michael Matijevic ze skupiny Steelheart a místo Flemynga Jeff Scott Soto ze skupiny Yngwieho Malmsteena. Se Steel Dragon si také v roli fanouška, kterého pozve Izzy na pódium, zazpíval zpěvák Myles Kennedy. (liquido26)
  • Nick Catanase, který se Zakkem Wyldem hraje v kapele Black Label Society, si ve filmu zahrál Xandera Cumminse, kytaristu Blood Pollution, revivalové skupiny Steel Dragon, jehož vzorem byl Ghode, kterého ve filmu hraje jeho spoluhráč z BLS Zakk Wylde. (liquido26)

Reklama

Reklama