Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

joehot 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hudební film (tím nemyslím muzikál!).. Rock & Metal mám v krvi, což znamená první hvězdu. Druhá hvězda je za pohodovou atmosféru a upřímnost. Drogy a metal? Jistě! Věrnost? Ni náhodou! Tohle není pohádka o americkém snu, i když to tak na první pohled vypadá.. Třetí hvězda za obsazení - Mark Wahlberk se snaží, co může a vytváří tak jeden z nejpřesvědčivějších výkonů, Jennifer Aniston je tu překrásná a na kytaru tu hraje (a píva chlastá rovnou po dvou) sám král kytary (a flažolet především!) Zakk Wylde.. No a čtvrtá hvězda je za konec v podobě dospění a Colorful a romantiky.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem na ČSFD, ale k tomto filmu nebudu objektivní! Má to jeden jediný důvod. Film je doslova našlapaný hudbou, kterou poslouchám a miluji už téměř čtyři desítky let. Samozřejmě, kdybych měl hodnotit děj, tak by vše bylo jinak. Jde o tuctový, ničím nepřekvapující příběh o rockerovi, který zažije strmý a rychlý vzestup na vrchol popularity. Aby pak následoval stejně rychlý pád (ten už byl aspoň z jeho vlastní vůle). Příběh ale docela věrně ukazuje život rockového muzikanta. Všechny jeho radosti i starosti, včetně ukázky bohémského života. Překvapivě zde chybí drogy, jinak je tu vše. Sex, chlast, demolování hotelových pokojů a nechybí tolik mezi rockery oblíbené, vyhození televizoru z okna. V hlavní roli je ovšem hudba a právě ta ode mne dostává pět hvězd!!! ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

To, že někdo potřebuje k hraní rockové muziky kromě kytary ještě kulmu a řasenku je samo o sobě těžká ironie. Herek to naštěstí pochopil, svůj film stejnou ironií řádně vycpal, a teď už záleží jen na divákovi, jestli to pozná a ocení, nebo bude raději hledat paralely mezi filmovými Steel Dragons a skutečnými Judas Priest ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to do té doby, než se stal Chris Cole členem skupiny Steel Dragon, takže asi čtyřicet minut. Sice je to naivní pohádka, ale proč ne. Ovšem poté už je to jedno velký klišé, prokládané rockovu až metalovou klasikou. Závěr je přeslazenej a srandovní. Bohužel nechtěně srandovní. Z herců stojí za zmínku jen Timothy Spall, ostatní nestojej za řeč. Třetí hvězdička za muziku a přitažlivé prostředí světa metalu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních si myslím, že Wahlberg svou roli zvládl, a to jsem ho předem odepisoval. Celý příběh je kvůli snadné stravitelnosti slisován do formy hamburgeru, takže neočekávejte existencionální drama s hlubokým podtextem. Lidi co dělaj bigbít tam nejsou kvůli filozofování, ale kvůli kárám, holkám a chlastu. Tak je to odjakživa a tak to má být. Nikdo není zvědavej na intoše s kytarou. To už jinde jsme, o pár let pozdějc. Takže přímej tah na branku, stejně jako jejich songy. To se po nich chce a oni to svému publiku dají. Splní jim ten sen, aby mohli zapomenout na svou zasranou práci, skočit v pátek do auta a vylejt se na koncertě, vygumovat hlavu, poslechnout si borce, co maj práci na háku. Byznys je byznys. Na závěr nám hrdina trochu zafilozofoval, potěšil závěrečný song od Verve Pipe- Colorful. Kapela před lety předskakovala dvojkocert Kiss, takže spojení tam evidentně je. 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Ve snímku si zahraje také několik muzikantů - Jason Bonham (syn zesnulého Johna Bonhama, bubeníka Led Zeppelin), Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Lebel Society), Jeff Pilson (Dokken) a Nick Catanase (Black Lebel Society). (liquido26)
  • Scény z koncertů Steel Dragon se natáčely na skutečném festivalu. Když Mark Wahlberg spadnul během koncertu ze schodů poprvé, publikum, které nevědělo, že to do filmu patří, ztuhlo hrůzou a na stadionu zavládlo hrobové ticho. Poté, co se scéna několikrát opakovala, diváci pochopili, že to není doopravdy a přestali si toho všímat. (liquido26)
  • V hale Cuddyho rezidence je možno vidět vystavěný kostým, který silně připomíná jeden z Halfordových kostýmů. (liquido26)

Reklama

Reklama