Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

kareen 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale v některých momentech mě mírně rozčilovalo chování hlavního hrdiny, který nebyl schopen podat prosté vysvětlení svých podezření a místo toho se choval občas dost nelogicky. Navíc Nikolaj Lie Kaas mě svým výkonem také zrovna dvakrát nenadchnul. Na druhou stranu je tu celkem slušná mrazivá atmosféra a třeba scéna na chodbě v hospodě, kde byl Jakob ubytovaný byla docela strašidelná. Konec pak byl dost předvídatelný, což je další mínus pro tento severský snímek, takže víc jak za tři zkrátka dát nemohu. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: U Mørke jsem měl obrovská očekávání, která se ale bohužel nenaplnila a nastalo velké zklamání. Samotný nápad byl přitom originální a nádech pořádně mrazivého thrilleru to také mělo, ale mám problém se scénářem, který na nás v první čtvrtině vychrili něco, čímž nám do hlavy nasadili tvůrci ideu, že je za tím Anker, jenže poté přichází až neuvěřitelně dlouhá část, která je občas zajímavá, občas ne, ale za celé dvě hodiny přišel jediný twist, který jsem osobně nečekal (vana), ale ten ve výsledku neměl na finální rozuzlení žádný efekt. Nevadí mi pomalé tempo, protože si to udrželo moji pozornost až do konce, ale ve finále jsem zklamaný, a osobně myslím, že ten scénář mohl být více propracovaný a méně předvídatelný. Čisté 3* ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Milé zjištění, i Dánové dokáží natočit film, při jehož sledování se ani jednou nedostaví chuť ho vypnout. Sice se nedokáži ztotožnit s žánrovým zařazením. Thriller? No dejme tomu. Drama? Ani náhodou, pokud bych to měl hodnotit z hlediska realističnosti, tak bych musel jít na odpad. Naštěstí Morke je perfektní mysteriózní zážitek, kde celou dobu tušíte, na čem jste, ale pořád jste v nejistotě. Celé mi to připadalo takové kingovské a to já rád, městečko a v něm zábavně divné postavy, starý hotýlek, unylý hrdina, jen místo nadpřirozených bubáků jeden odpudivý Anker a strašně příjemná atmosféra. Žasnu. Tuhle mysteriózní pohádku se suicidálním přesahem si rád zopáknu. Navíc od Dánů nečekám převratné herectví, takže mě Lie Kaas s jednotným výrazem v ksichtě ani moc neiritoval. 80% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pan Jensen točí absurdní ptákoviny (ale dobré a zábavné), scénáře však píše k pravým severským dramatům. Atmosféra houstne jen velmi pomalu a trochu zdlouhavě, ale pořád to nesklouzává do nudy. Závěr brilantní, jen ta "vodní scéna" byla už trochu moc. Přesto dávám za pět, protože zážitek to byl skvělý a příběh neotřelý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seveřanům se opět podařilo ideálně namixovat tíživou studenou atmosféru se zajímavým námětem a pomalým stylem vyprávění, ačkoliv ten byl místy až moc pomalý. Vyšla i sázka na nejistotu, kterou se jim ve mě podařilo udržovat téměř až do samotného závěru, který mě dokázal svým způsobem překvapit. Herecky obstáli také všichni, takže do Dánska letí další palec nahoru. 80% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama