Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Černých komedií s inteligentně morbidním humorem není nikdy dost. Tahle má navíc sympatickou hospodyni Grace (výborná Maggie Smith), která (ač masová vražedkyně) je snad tím nejhodnějším člověkem z celého filmu :-). Rowana Atkinsona v roli sympatického mouly nelze nemilovat, Kristin Scott Thomas velice překvapila svým komediálním talentem a Patrick Swayze je zde nebývale slizký a zábavný. Velmi příjemné, velmi anglické. 85%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V některých momentech jsem se bavil báječně, většinou jen velmi dobře, ale celkově musím říct, že s pěti hvězdičkami nemám nejmenší problém, protože tenhle film je natočený stylem, který je mi blízký, plný humoru, který je mi vlastní, a s profesionalitou, kterou nemůžu neocenit. Typicky britský suchý humor, dvojsmyslné dialogy, ironie, černý až morbidní komediální styl. Parodie na klasické britské detektivky a britský životní styl. Rowan Atkinson se tady ukáznil a poněkud upozadil, takže na pana Beana můžete s klidem zapomenout. Filmu vévodí Maggie Smith v roli hospodyně, která svůj úklid bere skutečně vážně. Maggie by mohla z fleku kandidovat na nejsympatičtější sériovou vražedkyni britské kinematografie. Celkový dojem: 90 %. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +roztomile zábavné, Patrick Swayze, Maggie Smith, Rowan Atkinson a Tamsin Egerton=báječné obsazení, melodie, které zazní -přesto že je to komedie a o zábavné situace není nouze, trhat se smíchy nebudete, nechybělo moc a bylo by to na pomezí nudy, tedy alespoň v některých pasážích/// Černá komedie tak jak je Britové umí. Kdo je má rád bude nadmíru spokojen, kdo jim nehový, asi názor nezmění. Já jsem však spokojen, je to příjemná oddychovka s půvabnou a melodickou hudbou, která se poslouchá sama o sobě výborně. Je to taky film s milím příběhem a fain herci. Je to tedy příjemné./// Celkem 66%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama