Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +roztomile zábavné, Patrick Swayze, Maggie Smith, Rowan Atkinson a Tamsin Egerton=báječné obsazení, melodie, které zazní -přesto že je to komedie a o zábavné situace není nouze, trhat se smíchy nebudete, nechybělo moc a bylo by to na pomezí nudy, tedy alespoň v některých pasážích/// Černá komedie tak jak je Britové umí. Kdo je má rád bude nadmíru spokojen, kdo jim nehový, asi názor nezmění. Já jsem však spokojen, je to příjemná oddychovka s půvabnou a melodickou hudbou, která se poslouchá sama o sobě výborně. Je to taky film s milím příběhem a fain herci. Je to tedy příjemné./// Celkem 66%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

I přesto, že už mám přece jenom něco nakoukáno (a leccos mě nepřekvapí), musím podotknout, že Keeping Mum je zejména MILOU bizarní britskou záležitostí. Starostlivá stařenka přijede na britský venkov, kde chcípl (a chcípne) pes a do dobře situované rodiny v mírné krizi přivane svěží vítr, aniž by někdo tušil, jakých drastických metod užívá. Snímek bohužel nemá takové tempo, jaké by mu slušelo více, ale zato herecké obsazení je nesmírně vydatné. Co se Atkinsona (jehož postava se nějak zapomněla u Boha) týče, tak zapomeňte na Beana (snad jen během gólmanských "dovedností") a očekávejte skvělého charakterního herce, Maggie Smith hraje důstojně ku váze svého jména, skvostnou Kristin Scott Thomas netrápí jen dceřino libido a doslova brilantní part (zejména proto, že bychom jej v podobné roli nečekali) udržel na uzdě Patrick Swayze v sebeironické roli samolibého amerického sukničkáře, golfisty a videoamatéra. 70%!! ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

4,5 / 5...Tady je vidět, že to opravdu točili angláni.. Ta anglickost z toho úplně sálá. Každej záběr, každej akord hudby, ... nádhera. Herci jsou skvělí, bez vyjímky, a především Maggie Smithová je prostě k sežrání... Rowan Atkinson je opravdu k nepoznání, MR. Beanovi se trošku blíží jen při fotbalový scémě, jinak je to člověk, kterýho prostě neznám a seznámení s ním člověka potěší.. A Swayze opravdu překvapil.. Takže co říct na konec... Dáte si čaj? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Černých komedií s inteligentně morbidním humorem není nikdy dost. Tahle má navíc sympatickou hospodyni Grace (výborná Maggie Smith), která (ač masová vražedkyně) je snad tím nejhodnějším člověkem z celého filmu :-). Rowana Atkinsona v roli sympatického mouly nelze nemilovat, Kristin Scott Thomas velice překvapila svým komediálním talentem a Patrick Swayze je zde nebývale slizký a zábavný. Velmi příjemné, velmi anglické. 85%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Musím pochváliť distribútorov za slovenský názov filmu, naposledy sa tak trafili pri filme Amores Peros – Láska je kurva. Jemný anglický humor, Atkinson a jeho rozhovor s Bohom v kostole pomocou vypínania mikrofónu, alebo Patrick „Dirty Dancer“ Swayze ako golfový zvodca (hlavne keď sa predvedie v tangáčoch) sú super. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama