Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (559)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

To se mi libí na Britech, že i kýč, respektive průměrný námět, umí kvalitně zpracovat. Romantická komedie, tak dostane vyšší úroveň. Stejný námět by byl v Hollywoodu přetvořen v tuctovou, podprůměrnou, teenagerovoskou a hlavně bezcennou komedii. Ale na ostorvech si potrpí na urřčitý standard. Univerzální uklízečka je toho příkladem. Je kvalitně natočena, ohudebněna a zahrána. Rowan Atkinson zde ukazuje jinou rovinu svého komediálního talentu, není zde za přihlouplého slizouna, ale za přihlouplého sympaťáka. Patrik Swayze je jako úchyl ideální. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují. A co dělám já? Zbavuji se mrtvol." Dlouho jsem si myslel, že vyhazování peněz za uklízečku je znakem lenosti, ale ona je to vychytralost. Sousedovic milý psík mě totiž celou noc lehce dráždí svým půvabným štěkáním, halekání mého souseda muezzina mě už taky moc nebaví, v práci kus nade mnou sedí roztomilý chlapík, kterému by slušela sekera v hlavě a to se musí nějak řešit. Já chci Grace, se kterou jsem se sice až tak moc nebavil, ale jeví se mi býti velmi solidní univerzální uklízečkou. A o solidnost jde při vraždění především. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se já bavila báječně a bylo mi jasné, že se bavili při natáčení i všichni zůčastnění. Je to z filmu znát a to ho vytahuje do nadprůměru, protože jinak nic moc nového nepřináší, je "jen" krásně anglický, černohumorný a příjemný. Navíc Rowan Atkinson konečně není Mr.Bean, Maggie Smith je jako vždy skvělá (její způsob myšlení a odpravování lidí neodolatelný) a Kirstin Scott Thomas je jednoznačnou špičkou filmu, svou matku v znuděnou, zhrzenou, nevyspalou a neuspokojenou ženu v domácnosti si užívá a je báječná... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama