Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som ten typ chlapa, ktorý dokáže pred garážou celé hodiny leštiť svoje fáro a potom ešte o tom kecať v pube s kamarátmi. Nezaujímajú ma novinky z motorizmu. Nemám slabosť pre silné motory. Auto beriem čiste vecne a prakticky. Ako dopravný prostriedok, ktorý mi uľahčuje každodenný život. Preto ma relácia "Top Gear" nijak zvlásť nezaujala. A navyše nemám rád suchý anglický humor. Takže ma trio podivných moderátorov (Clarkson, May, Hammond) dokázalo skôr podráždiť ako pobaviť. ** ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by ste v živote mali sledovať len jeden program o autách, tak by to mal byť jednoznačne TOP GEAR. Navyše sa zabavíte, aj keď nie ste fanatik do motorov. Krása je v tom, že trojica týpkov si môže robiť čo len chce a majú k tomu veľkorysý rozpočet. A ako pomoc pri zvyšovaní sledovanosti slúži dnes už kultový bonus STIG. ()

Reklama

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle ´´fenomén´´ mě úplně minul. Nevím, co je tak úžasnýho na nějakým anglánovi, ktery si vozí zadek v autech cenové kategorie od 1,5 milionu nahoru a u toho se snaží být děsně vtipný. Asi jsem divnej...nebo prostě jen nezapadám do skupiny mladých i starších chlapů, co se vyžívají v tunningu, rychlosti a co mají mokré sny, když se jim zdá o tom, že vyhráli mustanga v loterii. Tahle vášeň pro drahé kusy plechu mě fakt míjí. Mám trochu jiné hodnoty v životě, tak proto odpad. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Opravdová televizní viagra nejen pro muže. Pořad není jen o autech, je to o zábavě, o dobrodružství a v neposlední řadě o informacích a to vše takovou formou, která nemá obdoby, proto není divu, že se pořad během svého vysílání stal kultovním a dosud nepřekonaným. Velkým kladem jsou návštěvy populárních herců a jiných celebrit. Je to zkrátka pořad, který potěší i někoho, komu jsou nějaká auta u zadku a do práce jezdí na kole, a že pár takových diletantů znám (vtip, neznám ani jednoho). Hlavními pilíři jsou zde moderátoři a jejich suchý (občas drsný), ale přitom trefný, pro Brity tolik vlastní, humor. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Při sledování druhé série jsem narazil na pár zásadních zjištění. 1. Top Gear je opravdu dobrý pořad, když sledujete jen jeho části. Jako celek je to neustále se opakující smyčka. Jen ta auta se mění. 2. Jeremy Clarkson jako by si v pořadu kompenzoval fakt, že doma ho manželka drží pod pantoflem, a tak se chová občas jako kretén. Jeho názor na cokoliv je vždy pravdivý a všichni, kdož jsou jiného názoru, jsou prostě diletanti. Nejlepším příkladem je stěna měřící "cool" efekt auta. 3. Na druhé straně Hammond je zábavný a podnětný. 4. Pořád to na mě celkově působí jako kdyby se děti rozplývali nad tím, které lízátko jim chutná víc. Není přece tak důležité, jestli jedno auto zajede kolo o 2 vteřiny rychleji nebo že má o 50 koní navíc. Netřeba nad tím slintat. S1** (Začátky byly hodně krušné. Střih a především hudební podkres je velmi amatérský a nevkusný, místo Maye se občas objeví nějaký obtloustlý chlapík, který většinou mluví jen o cenách aut, jinak jen tak přicmrndává kolem, powery lapy jsou místy sestříhané do 5 záběrů, uvedené celebrity znají pouze Britové a o nějakých speciálech si můžeme nechat jen zdát... ani ta chemie mezi Clarksonem a Hammondem neexistuje. Je s podivem, že se tenhle pořad vůbec po první sérii uchytil, už jen vzhledem k tomu, že většina času je vyplněna tlacháním.); S2*** S nástupem druhé série a Jamese Maye stoupla kvalita pořadu na novou úroveň. Pryč je amatérský střih a podivný hudební podkres, teď už jen vylufrovat ty nesmyslné výzvy typu "kdo je nejrychlejší vládce vesmíru". Poprvé a naposledy také uvidíte, jak Clarkson objímá Maye :). Až při zpětném pohledu je vidno, že tahle kamarádská trojice je sice pouto na celý život, ale přitom jsou všichni tři tak rozdílní, že jejich nesnášenlivost na obrazovce při sledování Grand Tour je opravdu nepředstíraná:); S13 ****; S14 ****; S15 ****; S16: ****; S17: ****; S18: ****; S19: ****; S20:****; S21:**** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Na otázku: "Jaký je váš nejoblíbenější díl z Top Gearu?" všichni odpověděli: "Botsvanský speciál". A pro Jeremyho a Richarda ještě všechny díly, kde se James mrzačí. (Maulincio)
  • Top Gear se vlastně rozděluje na Originální Top Gear a Nový Top Gear. Originální Top Gear se vysílal v letech 1978-2001, kdy pořad opustili moderátoři Tiff Needell, Quentin Willson a Vicki Butler-Hendersonová, k nimž se přidala většina producentského týmu včetně hlavního producenta Jona Bentleyho. Společně přešli na konkurenční TV Channel 5 a vytvořili podobný pořad s názvem Fifth Gear. (Wishkah)
  • V záverečných titulkoch botsvanského špeciálu (s10e6) majú všetci pred priezviskom uvedené Arcibiskup Desmond podľa mena arcibiskupa Desmond Mpilo Tutu, nositeľa Nobelovej ceny za mier. (Dm1tr1j)

Reklama

Reklama