Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Při sledování druhé série jsem narazil na pár zásadních zjištění. 1. Top Gear je opravdu dobrý pořad, když sledujete jen jeho části. Jako celek je to neustále se opakující smyčka. Jen ta auta se mění. 2. Jeremy Clarkson jako by si v pořadu kompenzoval fakt, že doma ho manželka drží pod pantoflem, a tak se chová občas jako kretén. Jeho názor na cokoliv je vždy pravdivý a všichni, kdož jsou jiného názoru, jsou prostě diletanti. Nejlepším příkladem je stěna měřící "cool" efekt auta. 3. Na druhé straně Hammond je zábavný a podnětný. 4. Pořád to na mě celkově působí jako kdyby se děti rozplývali nad tím, které lízátko jim chutná víc. Není přece tak důležité, jestli jedno auto zajede kolo o 2 vteřiny rychleji nebo že má o 50 koní navíc. Netřeba nad tím slintat. S1** (Začátky byly hodně krušné. Střih a především hudební podkres je velmi amatérský a nevkusný, místo Maye se občas objeví nějaký obtloustlý chlapík, který většinou mluví jen o cenách aut, jinak jen tak přicmrndává kolem, powery lapy jsou místy sestříhané do 5 záběrů, uvedené celebrity znají pouze Britové a o nějakých speciálech si můžeme nechat jen zdát... ani ta chemie mezi Clarksonem a Hammondem neexistuje. Je s podivem, že se tenhle pořad vůbec po první sérii uchytil, už jen vzhledem k tomu, že většina času je vyplněna tlacháním.); S2*** S nástupem druhé série a Jamese Maye stoupla kvalita pořadu na novou úroveň. Pryč je amatérský střih a podivný hudební podkres, teď už jen vylufrovat ty nesmyslné výzvy typu "kdo je nejrychlejší vládce vesmíru". Poprvé a naposledy také uvidíte, jak Clarkson objímá Maye :). Až při zpětném pohledu je vidno, že tahle kamarádská trojice je sice pouto na celý život, ale přitom jsou všichni tři tak rozdílní, že jejich nesnášenlivost na obrazovce při sledování Grand Tour je opravdu nepředstíraná:); S13 ****; S14 ****; S15 ****; S16: ****; S17: ****; S18: ****; S19: ****; S20:****; S21:**** ()

woody 

všechny recenze uživatele

Trio charismatických hračiček, neomezený rozpočet BBC (takhle má vypadat veřejnoprávní televize, vy šupáci z Kavčích hor) a šílené nápady plné destrukce a suchého humoru... A to nerozpoznám diferenciál od převodovky... (pravý Top Gear počítám od příchodu Jamese "captainna slowa" Maye, tak dokonale sehraná parta moderátorů tu nebyla hodně dlouho) ()

Reklama

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by Top Gear potřeboval za komentář... jaký komentář si zaslouží... já nevím. Nekonečné záchvaty smíchu - Jeremy, Richard, James - stále neutichající záchvat smíchu - karavany, miniautíčko v BBC, kráva na autě na výletě po USA, rozvoz jídla v Indii - nikdy nekončící záchvat smíchu. Pozor, při sledování Top Gearu hrozí cvrknutí do textilu. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ano, skeče jsou umělé, situace naaranžované, děj vyšroubovaný, ale o tom to přeci není. Kam se poděly strohé testy aut, porovnávání common rail systemu, zařízení pro spouštění studeného motoru a nebo vychvalování kapalinového chlazení s menší tepelnou setrvačností? Vše je zabaleno do testování auta v netradičních podmínkách (kolikrát vám autem probíhá banda hasičů, přistává na střeše vrtulník, apod.) takto se auto-magazín mohl více přiblížit laičtějšímu publiku a odborníkům sledování ještě více zpříjemnit. Ano, starší díly pořadu top gear taky nejsou k zahození. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Namachrovaní šoumeni se hecují, jako by byli pány světa a měli vše pod kontrolou. Obyčejný člověk má úplně jiné starosti; jemu stačí, když ho doveze zrezivělý favorit, kam potřebuje. Samozřejmě, pokud je zdráv, má práci a rodinu v pořádku. Neznamená to, že těm šoumenům nebo jiným bohatým majitelům závidím, naopak. Testovat auta, aniž bych měl smysl toho, proč a kam jedu, jenom z hecu - to musí být strašná nuda. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • Jason Dawe byl ve druhé sezóně nového formátu nahrazen Jamesem Mayem. (Wishkah)
  • Jeremy Clarkson údajně nikdy nejel městskou hromadnou dopravou. (Mr.Hudson)
  • V 16. sérii Richard Hammond podotkl, že by asi nikdo nechtěl vlastnit mexický vůz, protože auta by měla odrážet národní povahu. A to mexické by tedy bylo "líné, nechopné, nafoukané, tlusté a blbé". Výrokem „No vážně, dokážete si představit, že se probudíte a budete Mexičan?" popudil mexické diplomaty. (Illuminare)

Reklama

Reklama