Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách britská záležtost se skvělým britským humorem, kterej já prostě můžu. Asi bych měl důrazně upozornit, že nejsem fandou do aut a neměl bych být tudíž cílovou skupinou pro kterou je tento seriál vyráběn. Přesto si s gustem každý díl vychutnám. Jeremy, James, Richard a samozřejmě Stig... tahle parta mně baví a je jedno zda testují nová Porsche, nebo na samohybech vlastní konstrukce přejíždějí Thajsko. Top Gear je bomba a s touto bombou se s vámi loučím ... * * * * * ()

woody 

všechny recenze uživatele

Trio charismatických hračiček, neomezený rozpočet BBC (takhle má vypadat veřejnoprávní televize, vy šupáci z Kavčích hor) a šílené nápady plné destrukce a suchého humoru... A to nerozpoznám diferenciál od převodovky... (pravý Top Gear počítám od příchodu Jamese "captainna slowa" Maye, tak dokonale sehraná parta moderátorů tu nebyla hodně dlouho) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá elita mezi motoristickými pořady. Dívám se ne to strašně rád a to nejsem vůbec fanda do aut. Top Gear totiž funguje velice dobře i jako zábavný pořad. Navíc, tihle týpci dokáži o autech básnit tak, že i v takovém motoristickém frigidovi jako jsem já, zažehnou plamen touhy. Naprosto bezkonkurenční záležitost, po jejímž shlédnutí mi přijdou veškeré ostatní moto-pořady zbytečné. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ano, skeče jsou umělé, situace naaranžované, děj vyšroubovaný, ale o tom to přeci není. Kam se poděly strohé testy aut, porovnávání common rail systemu, zařízení pro spouštění studeného motoru a nebo vychvalování kapalinového chlazení s menší tepelnou setrvačností? Vše je zabaleno do testování auta v netradičních podmínkách (kolikrát vám autem probíhá banda hasičů, přistává na střeše vrtulník, apod.) takto se auto-magazín mohl více přiblížit laičtějšímu publiku a odborníkům sledování ještě více zpříjemnit. Ano, starší díly pořadu top gear taky nejsou k zahození. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Baví se o autech. Já se nenudím. Jezdí auty a diskutují o výkonosti brzd. Já se stále nenudím. Rozebírají, jaké auto si máme pořídít. A já se nenudím! Jak to?? Kruci, česká televize, viděla jsi to někdy? Tohle je ten správný pořad a autech a o všem možném, co doveze tyto tři sympatické chlapíky (hlavně Jamese, ten je můj nejoblíbenější) za kopec. A jsou mi sympatičtější o to více, že mají Stiga. To je něco jako náš Jára Cimrman. Sice Stiga vidíme živého a zdravého, ale kdybychom pozorně upřeli svůj zrak kamsi do dáli, s jistotou bychom uviděli poskakujícího Járu (ducha či člověka). A jestli ten pořad zrušíte, doběhnu za vámi a.... ukradnu vám všechna auta, kterými jste jezdili! Bojíte se, co?! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (71)

  • V 8. dílu 12. série v čase 39:22 kamery BBC zaznamenaly UFO. Na horizontu je vidět rychle se pohybujcí objekt neznámého tvaru, který se následně ztrácí za horami. Vyskytla se řada teorií od neidentifikovatelného létajícího předmětu až po tu, ve které se tvrdí, že záběr je podvod a objekt byl přidán samotnými tvůrci pořadu. [Zdroj: ProProto.cz] (ČSFD)
  • Při natáčení deváté série se Richard Hammond pokusil překonat nejvyšší rychlost, jaká byla dosažena na území Velké Británie. Rychlost překonal hned první jízdou, ale při druhé praskla jeho stroji pneumatika a v rychlosti okolo 450 km/h skončil zničený v kotrmelcích vedle dráhy. Hammond utrpěl poškození mozku, ze ktrerého se ale zázračně rychle vyléčil. (Wishkah)
  • Čtyři základní pilíře současné show vymyslel Clarkson na obědě s producentem a dlouholetým přítelem Andy Clarksonem. Jsou následující: 1) Bude obsahovat krátké a rychlé zprávy, aby se dala odbýt "důležitá, ale nudná auta" 2) Bude se točit před publikem v hangáru 3) Pořad budou uvádět pouze muži 4) "Bude to nevyvážená show. Nechceme tam žádného profesora, který bude mluvit o dopadech automobilismu na ekologii". (Ruuzha)

Reklama

Reklama