Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tešil sem se hodně a o to větší bylo zklamání, když sem v podstatě nedostal skoro nic, co sem od toho očekával. Příběh byl příšerně nezajímavej, nudnej a legenda o dvou vesnicích blbě zpracovaná, což ještě se dalo přetrpět, krom toho se tomu nedá ubrat, že některý bojový postavy byly zajímavý, hlavně teda jejich schopnosti, jenže co s tim, když samotný souboje jsou naprosto tuctový, nezapamatovatelný a celkově hodně slabě podaný a ještě občas trikově průměrný, vůbec se nekonaj žádný vizuální bojový parády ani skvělý choreografie soubojů, v podstatě by se dalo říct, že tady neni žádná choregrafie, všechno to je tak na minutu, trošku se pořežou, jeden udělá chybu a chcípne a jde se dál, nicméně stále sem doufal, že tomu všemu vytrhne trn z paty závěr, jenže žádná gigantická řežba se nekoná, k mému údivu se hraje spíš na citovou notu, jenže to mě po průběhu filmu vůbec nedostalo a nechalo mě to naprosto chaldným, krom toho sem se těšil jak toho dědka s tou jeho armádou seřeže jak prase na tom konci a o to větší rozčarování bylo, když se to nestalo. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy avsak posobivy pribeh o ludoch-Shinobi ktory boli zrodeny k jedinemu ucelu a to bojovat a zabijat. To je ich osud a ich prekliatie. A preto v dobe mieru sa straca vyznam a zmysel pre ich existenciu, stavaju sa obetou obicajnych ludi a ich strachu voci ich nadprirodzenej sile. Pribeh o laske a o tragickom osude. Tomuto snimku nieje prilis co vytknut. Stavia na jednoduchych avsak ucinnych prvkoch ako su protiklady (klan zijuci v horach - klan zijuci pri rieke), rivalita ("ak niekto ublizi nasim milovanym, sme nuteny to oplatit spat"), nenaplnena laska a to vsetko v posobivom vyzualnom podani so skvelou akciou a mnozstvom zaujimavych bojovych technik (strety dvoch klanov mi prisli doslova ako suboje x-menov). Neda sa hovorit o nejakych nedostatkoch ci chybach. Jedine co s da vytknu je, ze podobnych pribehov je viac, a to mi nedovoli siahnut k najvyssiemu hodnoteniu. Nic to vsak nemeni na fakte ze je to velmi posobive dielo. (8.8/10) ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

Shinobi je o mileneckém páru Gennosuke a Oboru, vůdcích znepřátelených klanů. Nemohou být spolu, ale ani bez sebe. A i když nechtějí, budou se muset proti sobě nakonec postavit. Nečekejte okázalé a ohromující záběry, nicméně pod slupkou zoufalých triků, průměrné kamery, slabých bojových scén a prostého příběhu, se skrývá jakési tajemné kouzlo japonské mystiky. 3,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Neboť jsem prvně viděla Basilisk, tak jsem ze začátku byla zklamaná, nemile překvapená a připadalo mi, jako by ty, mně známé postavy, byly tvůrci tohoto filmu znásilněny. Ale protože to nakonec mělo jinou pointu, jiný konec, tak jsem se uklidnila a přijala to. Přesto... Myslím, že kdo neviděl anime, bude se v tom trochu ztrácet, protože je to dosti ohryzaný film. Lepší by bylo, kdyby z toho udělali seriál o někalika dílech... ale proč plakat nad rozlitým mlíkem? Basilisk mě dojal, prožívala jsem s ním dobré i špatné a tohle byla jen pastva pro oči, jelikož miluji pohledy na přírodu, a těch jsem si tady užila docela dost. Nemilé 3* ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Japonci, klamou tělem, mršky, ale jako chápu, oni mají přeci úplně jinou mentalitu a hodnoty. Tváří se to jako příběh Ho a Ji, je to však příběh Ho a Ji? Uvažme. Zaposlouchávám se do tónů lásky. Slyšte ten šepot přicházející od řeky, rušený jen šumem lesa a zpěvem ptáků. - Ach Gennosuke Gennosuke, proč jsi jen Gennosuke, proč jsi synem Oněch? - Ach Oboro Oboro, proč naše láska není než sen, sen, z kterého jsme nuceni se probrat? To život nenabízí nic než válku? Strach a umírání? - Nám žel nikoliv, pro vrchnost jsme jen extrémně výkonné, a tím nebezpečné, zbraně. Vlastně nejsme ani lidé, nýbrž věci, hračky v rukou mocných, pěšáci na šachovnici. - Postavme se spolu té kruté sudbě, nesmiřujme se s tím. Bojujme. Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro lásku a za lásku. - (Oboro mlčí) - Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro a za lásku lásku! - (Oboro stále mlčí) - (Pak už mlčí i Gennosuke). On mlčí, ona mlčí. Mluví a rozdává Osud! Povinnost, toť váš šat! Věrnost nadevše! 75% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama