Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon... Tenhle kousek sem viděl v mládí nepočítaně a dycky rád. Tak sem si říkal, hmm kdo ví jak je na tom Bezva finta takle po letech. A 4 hvězdičky jsou myslím tou nejlepší odpovědí. Krapet se vytratil ten dětskej smích, vlastně sem se smál jenom když byl na plátně zvrhlej taxikář, kterej mi něčím připomíná českého komika Duška... Klobouk dolů před těmi všemi kaskadérskými kousky Belmonda, v tomhle on nemá ve Světě konkurenci. Těch 12 stehů (viz.zajímavosti) se mu určo přihodilo při tom, když to Lasky s naloženým autem napral přímo do kupy soli. To musela bejt pořádná šlupka. Nutno poznamenat, že tu loupež měli fikaně vymyšlenou, leč se obávám toho, že reálnou jenom ve filmu, na tohle se Joker nehrabe, ten má sice též pod čepicí, ale taky má i pořádně nabitej kvér. Jo a poslední věc, je celkem zajímavý celej film poslouchat "Grime", chce bejt jako ty "Grime", kde je "Grim"? Jojo, přesně takle se totiž jmenuje hlavní postava, kterou hraje samotnej J-P Belmondo. Na závěr menší slovní hříčka s podotázkou: Je Bezva finta bezvadnej nebo bezva vadnej film? :o) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Klasika môjho detstva s príjemným lupičom s červeným nosom už veľmi nemôže prekvapiť, ale predsa prekvapila mladou Samanthou zo Sexu v meste. Začiatok a prvá polovica, ktorá je výborná, neskôr trochu poľaví, ale Belmondo to úspešne utiahne vo svojej osvedčenej chrakteristickej úlohe drsného sympaťáka. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělá Belmondovka se spusty skvělých hlášek, která zaručeně pobaví a rozesměje, ale bohužel ten konec byl strašný ! Scénarista asi nevěděl jak to elegantně zakončit - před sebou měl na papíru napsaných pár variant, nemohl se pořád rozhodnout. Tak si řekl, že zkusí staré, ale vyzkoušené "ententiky". Bohužel mu prstík ukázal právě na ten nejdivnější a nejnudnější závěr. Ale i tak to byla naprosto skvělá a nadprůměrná komedie. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie možná místy až s prvky grotesky. Po celou dobu jsem se skvěle bavil. Legrační vystupování mnoha herců dodává snímku na jeho atraktivitě. Takhle nějak si předsdtavuji kvalitní zábavu na úrovni. Zkrátka velice zábavná a především vkusná oddechovka, na kterou se vždy rád znovu podívám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)
  • Při scéně s auty Belmondovi rozbil železný hák hlavu a museli mu ji sešít 12ti stehy. (Sifaka)
  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama