Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Klasika môjho detstva s príjemným lupičom s červeným nosom už veľmi nemôže prekvapiť, ale predsa prekvapila mladou Samanthou zo Sexu v meste. Začiatok a prvá polovica, ktorá je výborná, neskôr trochu poľaví, ale Belmondo to úspešne utiahne vo svojej osvedčenej chrakteristickej úlohe drsného sympaťáka. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála výjimek, kdy je český dabing mnohem lepší než originál. Možná to je jeden z hlavních důvodů rozdílu hodnocení na imdb (65) a csfd (82), protože Krampolův hlas je zde jednoduše geniální a ostatní mu zdatně sekundují. Belmondův šašek v bance je u mě jedna z nejsrandovnějších filmových figurek vůbec a na první půlku filmu se můžu dívat pořád a pořád a pořád mě bude bavit. Je to jeden z těch případů, kdy se většinou směju ještě před danou scénou, protože přesně vím, co přijde a nemůžu se dočkat. Plno báječných hlášek a charakterů. Druhá půlka filmu není špatná, ale už není tak vtipná, jde tu spíše o honičky a jednoho (mimochodem skvěle ztvárněného) taxikáře. Bezva finta je komedie, na kterou se jednou za pár let vždy rád podívám. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Od dôb reálneho socializmu podnes je Senzi finta hojne zaraďovaná do víkendového večerného vysielania tv staníc. Diváci si ju radi opakovane pozrú. Na vcelku dobrú zápletku boli navešané lacné a trápne pôsobiace fóriky, podlizujúce sa masovému vkusu (celá línia s bradatým tučkom či taxikárom a pod.). Inokedy zase znie tá najotravnejšia možná znelka. Film hodnotilo na čsfd vyše 7500 hodnotiteľov a na imdb necelých 1500. Pomer hodnotení je: čsfd = 82%/ imdb = 65%. Štatistikami len naznačujem, že možno ide o nejaký druh špeciálneho filmového fnordu určeného pre územie bývalej Č-SSR, aj keď je to francúzsko-kanadský film:)) .............. *)"fnord" je vymyslený výraz označujúci vopred určené slová, výrazy a pod. Po ich prečítaní či počutí v určitých kontextoch (noviny, piesne, filmy) ovplyvní podvedomie hypnotická sila výrazu tak, že sa vytvorí pocit nekľudu a úzkosti. Opakovane sa navodí pri opätovnom počutí či čítaní slova v akomkoľvek kontexte. Tiež sa vytvára stály pocit ohrozenia a strachu. Tieto pocity vo vedomí masy utužujú moc vlády. Skrátene ide o donucovacie slovo. Obrana spočíva v spoznaní jeho pravého významu a rozoznaní jeho zneužitia. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Dle většiny reakcí nejen zde jsem očekával spíše průměrnější záležitost, jenomže přátelé, na tomhle filmu je dobrá nejen naprosto boží a nahláškovaná první polovina filmu odehrávající se v bance, ale i ta druhá, ve které už se s lupem cestuje na letiště. A ta druhá polovina (která dává vzpomenout třeba na Touhu po zlatě nebo dokonce Velký flám či podobné) "road trip" komedie, je snad ještě lepší! Tvůrci chrlí jednu úžasnou situaci za druhou, luxusní fór střídá ještě povedenější, Jean-Paul je jako vždy neodolatený a korunu všemu nasazuje famózní Jacques Villeret v roli taxikáře. Obrovské překvapení a po Veselých Velikonocích nejlepší Bébelova komedie a jeden z nejlepších scénářů Francise Vebera. Jasných 90%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)
  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)
  • Právě tento film ukončil na podzim roku 1987 v československých kinech více než pětiletý belmondovský „půst“, který nastal po uvedení Policajta nebo rošťáka (což bylo na konci jara 1982). V tomto mezidobí se návštěvníci našich kin dočkali Bébela jenom v reprízách Zvířete (1977) a Rošťáka, či obnovené premiéře Muže z Hongkongu (1965). Pětice Belmondových filmů, natočených mezi Rošťákem a Fintou (tedy Kašpárek – 1980, Profesionál – 1981, Eso es – 1982, Dobrodruh – 1983 a Mrchožrouti – 1984) se do tuzemských kin nikdy nedostala. Následující Veselé Velikonoce byly uvedeny teprve na jaře 1988. (charles3)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama