Reklama

Reklama

Krajina přílivu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinkou fantaskního příběhu je holčička Jeliza-Rose (Jodelle Ferland). Když jí zemře maminka, otec dcerku odveze z města na vesnický statek. A právě tam se začíná odehrávat směsice velikých podivností, upředená z bizarních představ a fantazií holčičky, jež své okolí přetváří ve svět kouzel. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tideland je krásně úchylný, fantaskní a neskutečně divný film, s nepopíratelně skvělou Jodelle Ferland a vynikajícím Jeff Bridgesem. Fantazie nemá hranic... Je to vtipné i smutné, pestré a... A hlavně kapku morbidní, ale ruku na srdce: Není tahle novodobá Alenka, která připravuje rodičům herák a poté se sama (trochu jinak) toulá barevným světem vlastní představivosti..., není tahle holka úžasná...? :-) Tideland má výbornou atmosféru a chvilkama jsem váhal mez 3 a 4 *. Tento Gilliamův kousek se mi líbil víc než Kletba bratří Grimmů, ale zase na druhou stranu úplně odvázaný jsem z toho nebyl. Od Terryho mám radši jeho starší filmy, ale ani zde se jeho imaginace a tvůrčí cit nezapře. 3 a 1/2 * ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být!? Nějaká zvrácená nechutnost s Jeffem Bridgesem v životní roli? Neoddiskutovatelný psychologický přesah zjevně přesahoval mé chápání, přesto jsem dospěla až k závěrečným titulkům, snad v očekávání smysluplného rozuzlení. Ocenění, jako vždy u T. Gilliama, zasluhuje kamera, výprava a masky, také dětská herečka byla skvělá, většina fantazijních vizí však urážela můj jemnocit a kromě vyvolání dávicího reflexu nechápu jejich hlubší význam. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gilliam ubral z výpravnosti, zato ale pridal na hororovejšom vyznení v spojitosti s fantazijnými prvkami. Mnohými podceňovaný film možno trochu dopláca na Gilliamove zahľadenie do seba samého, čo by ale na druhú stranu malo viac osloviť jeho najvernejších hard core fanúšikov. Čo trochu prekvapí, je podľa mňa trochu podobná atmosféra ako v Kusturicovom Arizona Dream, i keď tunak fakt nejde o nejaký sex. Jeff Bridges je samozrejme bezchybný, ale v Kráľovi rybárovi predsa len zažiaril viac, čo je spôsobené najmä vyššou kvalitou staršej snímky. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Terry Gilliam, Tony Grisoni .. Ten heroinový rozjezd se ještě dal, byla to stará dobrá Gilliamovská zábava. Ale po pár úmrtích se to málo poutavého vytratilo a zbyl jen duševně narušený dojezd říznutý pseudo kopií Alenky v říši divů. Nebýt excelentní dětské představitelky hlavní role - Jodelle Ferland, měl bych co dělat, aby to nebyl třetí film Varů, ze kterého bych předčasně odešel. 30%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vy s tím teda naděláte. "Obyčejný" výlet do dětské mysli a představivosti, neobyčejný pouze v tom, že málokdo ho dokáže opravdu vystihnout. Z bizarního se stává přirozené, z nesmyslu realita, nepodstatné se stává životně důležitým, věci mají svůj význam a přece jsou ještě bez významu. Ale kdo už zapomněl, tak stejně neví, o čem mluvím. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Terry Gilliam řekl: "Je zajímavé, že Mitch Cullin, který napsal knižní předlohu, je gay. Umí skvěle psát ženy a řekl, že Jeliza-Rose je on sám. Je to o něm. Mimochodem, je jedna věc, když holčičí postavy píší ženy, ale muži to neumějí - kromě gayů. Taky mám takovou teorii o publiku: Nejvíc se Krajina přílivu líbí ženám, pak gayům, pak mužům, kteří se nebojí své ženské stránky, a pak jsou macho chlapi, kteří ji nenávidí. Nutí je přemýšlet o svých pocitech." (NIRO)
  • Brendan Fletcher byl obsazen do role Dickense, aniž by ho režisér Terry Gilliam někdy osobně potkal. Viděl ho pouze na videokazetě a tam mu tak učaroval, že mu nabídl roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama