Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 041)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Téma o "čecháčkovských" výjezdech k moři v sobě nesporný potenciál skrývá, ovšem to by z toho nesměla vzniknout nudná povídka do televizních Bakalařů. Navíc roztažená na celovečerní stopáž s "významným" poučením jak xenofog i hodný gay nakonec své štěstí našli. Naprosto nenápaditá a tuctová Vejdělkova režie výsledku rovněž nepřidá. Jedině snad někteří herci v několika málo momentech dokážou zaujmout. Toť vše. Stačí-li vám to, tak to zkuste. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejsme zvířata, jsme lidi. Proto vracejte hnědý podšálky!.... . Jelikož všichni lidi mají nějakej problém, tak si tvůrci řekli, že by nebylo od věci to nějak zdokumentovat. Vybrali vzorek společnosti, posadili jej do autobusu a výsledek experimentu nám ukazuje, že: ,,někdy jsme vtipní hodně, někdy méně a někdy jsme taky trapní. Někdo nečte noviny a někdo je teplajzník. Ale v podstatě nám všem jde hlavně o jedno.“ Bohužel tvůrci neodhadli základní věc. A to stopáž. 113 minut na sebemrskačství je i pro Čecha moc. I proto nevím, jestli příště pojedu zase. Na druhou stranu - ,,12, to tu ještě nebylo!“ ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jedna za vaky Kocurové, druhá za výbavu Leichtové, třetí jen tak z plezíru. Poměrně dobře sehraná volovina, opět se ráchající v bažině čecháčkovství. Vlastně už vím, za co poslední hvězdu dát - za postavu onoho podvodního masturbanta, že mě to nenapadlo dřív? Musím zakoupit kvalitní šnorchl, hodně volné plavky a potápěčské okuláre s předinstalovaným teleskopem. A už zase skáču do kaluže. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno a zároveň nic. Spousta sexuálních pseudoproblémů, vztahové (ne)peripetie a nereálné charaktery, ze kterých scénář přijatelné osůbky pár větami nevytvoří. Ani ty smutně upřímné chvilky v závěru kvůli otřesným hercům nefungují. Nejzářivější možný příklad všech negativních aspektů divácky úspěšných českých filmů. Druhá hvězda z milosti k Vieweghovi - a i tak hlavně za podšálky. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ aj v tomto prípade platí, že kniha je lepšia ako film. Hovorím to veľmi nerada, ale je to tak. Od komédie očakávam trošku viac. O dosť viac.... Nudila som sa, ale niečo ma pri tom držalo... Možno ta jednoduchosť a nekomplikovanosť. A platí to aj o Románe pre ženy. Ale mám obavy, že Viewegha už budem iba čítať... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Max (Ondrej Kovaľ) když přijíždí taxíkem k autobusu, má na dveřích číslo 257 257 257. Toto číslo je i dnes platné a používá ho City Taxi Praha. (PAULOO)
  • Natáčení v Itálii nebylo vůbec jednoduché, obzvlášť proto, že spousta herců hrála paralelně na českých divadelních scénách, a musela tak dojíždět po skupinkách auty. (Siriuss)
  • Adrian Jastraban a Jaromír Nosek, kteří ztvárnili homosexuální pár, museli ještě několik let poté na ulici čelit posměškům a narážkám na své role. Naopak jim od ctitelů přicházely i zamilované dopisy. (Zdroj: ahaonline.cz)

Reklama

Reklama