Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Santino7 

všechny recenze uživatele

V jednotke sa Santi ukázal, zabodoval, príjemne prekvapil (v príbehu aj čo sa týka kvality snímku). Vďaka tomu sa film Goal! dočkal pokračovania, ktoré sa odohráva v španielskej metropole Madrid. Santiho si totiž vyhliadli v bielom balete. Tu musí opäť ukázať svoje kvality a presvedčiť trénera, že na to má. Napriek tomu, že dvojka už nemá takú krásnu (a zároveň aj naivnú) tému o chudobnom mladíkovi, ktorý si chce splniť veľký sen - Santi má už peňazí dosť, napriek tomu má film svoje čaro. Tak ako futbal samotný :-) Uznávam však, že jednotka pravdepodobne viac zaujala širšie publikum, tentokrát je to viac určené pre futbalových nadšencov, čo však mne osobne nevadilo. V snímku je totiž viacero dejových línií, ktoré podľa mňa vôbec nie sú zlé, čiže opäť som viacmenej spokojný. Kuno Becker, Anna Friel, Alessandro Nivola a ostatní nás opäť nesklamú, Kuno sa do tejto roly podľa môjho názoru výborne hodí. No a tentokrát sa nám dostalo ešte viac priestoru pre ozajstných futbalistov (Beckham, Zidane, Raul, Casillas - takáto zostava proste poteší a v niektorých scénkach aj pobaví :-)) No a čo na záver? Dvojka síce za jednotkou v kvalite o kúsok zaostáva, nič to nemení na fakte, že sa mi to fakt páčilo. 4/5 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Real Madrid, tým plný individuálních hvězd, kteří časem taky pochopili fakt, že bez spolupráce se ani pes neposere. Jenže v tomhle filmu to je bráno trochu z jiného konce. Také že musí, aby to trochu bylo efektivní, zábavné a emotivní zároveň. Zase je fakt, že z Muneze udělali sympaťáka, jak má být a i když trochu pookřál z prvního dílu, je třeba se se životem poprat a právě fakt, že jeho osobní příběh je druhá taková příběhová lajna, stojí za to vidět více než filmové fotbalové zápasy. A ač jich je dost, jsou efektivní až hrůza, většinou také nesmyslné a nereálné, což je místy taky dost zábavné. Což takhle cirka 5ti metrový ofsajd? Fakt, že každý gol se neobejde bez dlouhé individuální akce přes celé hřiště a tak dále. No, snad dodat jen jedno...těšte se na trojku, já se těším i tak. --- Dostáváš na talíř tak moc, tak si dej pozor, co ti padá přes okraj. ()

Reklama

darm 

všechny recenze uživatele

Uff.. No tak tohle je dilema, je to předvídatelné, že už to snad ani víc nejde... Hlavní hrdina je polobůh, skoro vždycky když nastoupí, tak zachrání tým, když měla přijít krize, tak samozřejmě přišla, ale vzápětí zase přišel vzestup na vrchol.. Průběhu zápasů už jsem se mohl jen tak usmívat, protože nebyl zápas, kde bych neuhodl co a jak se kdy stane.. Když se ale oprostím od téhle skutečnosti a přikloním se ke skutečnosti, že jsem ohromný fotbalový nadšenec a bez fotbalu už bych si svůj život ani nedovedl představit, tak se film nakonec na ty čtyři hvězdy dostane, i když s odřenýma ušima... Mimo té předvídatelnosti je druhý díl téhle pohádky celkem fajn, fotbalovou atmosféru má celý snímek slušnou, nenudil jsem se, prožíval jsem to... Tedy, až na ty neuvěřitelně předvídatelné zápasy... Ale i tak.. 70%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý díl příběhu o tom, kterak mexický chasník ke štěstí přišel, za svým předchůdcem značně zaostal. Mně dost vadilo, že šlo v tomto případě už jen o nepokrytou reklamu na FIFU; tvůrci navíc až příliš často opouštěli zelený pažit a pouštěli se do hlubokomyslného dramatu, aniž by měli pro něco takového předpoklady. Výsledkem tak byl podle mého názoru poněkud zmatený mišmaš, v němž sice pózovali slavní fotbalisté, ale kromě nich toho snímek příliš nenabídl. Veškeré dějové odbočky zůstaly podivně nedotažené, hlavní příběh byl provázen tolika "nenápadnými" náznaky, že muselo být každému průměrně zkušenému divákovi jasné, jak to všechno dopadne, a veškeré rodinné a vztahové záležitosti byly řešeny tak zkratkovitě, že jsem z toho úplně cítil, jak se tvůrci ve scénáři ztráceli. Tady evidentně platilo, že se má švec držet svého kopyta a že by se jeden neměl pouštět do větších akcí. / Poučení: Stárneš? To bude věkem. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Gól 2, vyzerá presne tak ako dvojky vyzerajú. Po napočudovanie vydarenej 1 príde takéto niečo. Musí sa uznať, že sa zabavíte, začínate čoraz viac milovať Gavina Harrisa( aspoň teda ja), čoraz viac vám ale lezie na nervy hlavný hrdina. Je to v podstate zaujímavý príbeh o tom, ako človeku stúpne do hlavy sláva a potom ju nedokáže z hlavy vyliať. Celkovo to bolo dobré, veľmi pekné góly, prijateľný scenár a úžasný soundtrack. Nepriaznivo na mňa pôsobí dĺžka filmu a niektoré výbočky z hlavného deja, ktoré film nadarmo spomaľujú a robia ho viac premýšľacím, ako sme očakávali. Flm Gól si zapíname asi pre futbal a nie pre nejaké rodinné záležitosti hlavného hrdinu.60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • Ve filmu David Beckham vyhraje s týmem Real Madrid Ligu mistrů. Ve skutečnosti však soutěž vyhrál pouze v dresu Manchesteru United. (ČSFD)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama