Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

sonnak 

všechny recenze uživatele

V teen komediích rozhodně nadprůměr, i když si drží téměř všechny neduhy žánru -> nadmíru přihlouplé a občas trapné, jistě. Kdo čeká od podobného počinu duševní povznesení a hluboký intelektuální zážitek, je zřejmě padlý na hlavu. Vyčítat naivitu americké teen komedii je jako vyčítat hudební čísla muzikálům. Zábava, to je oč v tomhle filmu kráčí. Vypněte mozek a bavte se. Škola hrou v praxi !!! :o) ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Autoři filmu Lhář, lhář a Božský Bruce bylo to jediné, proč jsem se na tohle šel podívat. Jop, herci nejsou žádná extra třída, dialogy za moc nestojí, a celý film je plný nesmyslů, stejně jako hlavní pointa až to bolí. Ale přesto - není na škodu se nachvílí odhodit od klasického života, a mrknout se na nesmyslný, ale rozhodně skvělý život, ve kterém vše jde podle představ. A proto tomu rád dám čtyři hvědičky. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Justin Long žene film vpřed spolu se svými podivnými kamarády "studujícími" na fiktivný vysoké škole. Zajímavý nápad, který je vyždímán dostatečně. Vedle povedených vtipů nechybí ani vážnější závěr a pár moralizujících rozhovorů, to už je ale bohužel trademark amerických komedií. Vedle vážnějších partií vtipná komedie, kterou si nejlépe užijete s partou přátel. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Klasická americká univerzitní rutina, kterou jsme již milionkrát viděli s mnoha známými klišé jako přez kopírák obtáhnutými dialogy a menšími zápletkami (krásná holka+divný kluk, rodiče přítomni vždy nevhodně, člen sportovního družstva trápící intelektuálního adolescenta, ...). Nový je zde jen námět, ale to je pro diváka chabá vábnička. Doporučuji všem milovníkům prciček, co přišli o vkus a zdravý rozum, dále všem lidem, kterým stačí k zábavě sledovat opici, která se naučila dělat kotrmelce a taky divákům, kterým nevadí tento typ amerických rodinných komedií. Odpad si to nezaslouží, 20% = 1/5 ale ano. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry zajímavý, v reálu absolutně neproveditelný nápad převedený "na plátno" a dovedený ad absurdum, k tomu název školy jejíž zkratkou je slovo označující v mnoha teenagerovských komediích hlavní náplň filmu. To by asi stačilo na to, aby se mnohý"(ne)normální" člověk tomuto počinu vyhnul. Nakolik je to škoda nejsem schopen posoudit, nicméně myslím, že 90 minut a místy docela zábavné pasáže, odpuštění si fekálních nechutností, atd., dělá z tohoto filmu docela koukatelnou záležitost (nevadí-li vám ovšem ona zmiňovaná absurdita)... Trochu slabší 3 * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Skateboarder, ktorý skočí do bazéna, je profesionál Chad Fernandez. (rador)
  • Hra, ktorú hrajú v jednej scéne, sa volá "Halo". Sú použité ovládače na PlayStation, pritom hra bola vydaná iba pre XboX. (rador)
  • V dopise od akreditační komise je napsáno „Friday, October 27, 2006“, Bartleby (Justin Long) však v českém dabingu říká „čtvrtek, 26. října“. Když poté o datu mluví se spoluzakladateli, již mluví o pátku. (Pepy)

Reklama

Reklama