Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

F.man 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsou kupodivu dvě hvězdy obrovský úspěch. Accepted, který se totiž tváří jako obyčejná teen komedie s poměrně hloupým a značně za vlasy přitaženým nápadem, nakonec poměrně dobře šlape a není zdaleka tak stupidní jak by se mohlo na první pohled zdát. Místy jsem se dokonce i bavil. Nedokážu, ale překousnout, že přes to všechno se jedná o prvoplánový útok na teen diváky a film v sobě nemá nic navíc. Přesto těch 90 minut se na něj dá koukat docela příjemně a nijak v podstatě neuráží. Rejection. That's what makes a college great. The exclusivity of any university is judged primarily by the amount of students it rejects. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To, v jakém duchu se začínají teenagerské komedie odehrávat, už začíná zavánět trapností. Dokud jde v žánru jen o základní biologické touhy, popřípadě školní ples, vítězný zápas, korunu královny krásy, zapadnutí do kolektivu nebo sbalení největší krásky, dá se odpustit hodně, ale když mi po pár minutách došlo, na čem bude založena celá zápletka, nechtěl jsem věřit. Takhle vyměklou a přitom na hlavu postavenou absurditu jsem snad ještě neviděl. Když hrdinové místo shánění obsahu přednášek a šprtání na zkoušky pozorují studentky v bazénu, je to pořád ucházející sranda, ale závěr onu příjemnou nadsazenost pohřbívá několik desítek metrů pod zem. Tklivá hudba, pohnutí porotci, shovívaví rodičové a nadšené plácání po zádech. A já zralý na hlasitý výsměch tvůrcům. Je to škoda, protože Justin Long hraje již v několikáté pochybné komedii, ale i přes nezpochybnitelný talent ne a ne dostat áčkovou příležitost. ()

Reklama

Playman 

všechny recenze uživatele

Film, který mě překvapil a hlavně pobavil! Čekal jsem tuny balastu, triviálních a otřepaných vtípků, otřesné a nesympatické hrdiny, typický americký teenage vejškrab z pomyslně nekonečné studnice hollywoodských scénářů. Ale světe div se, opak je pravdou. Inteligentní humor, sympatičtí hrdinové a hlavně atraktivní prostředí podložené dobrými nápady. Ideální snímek pro oddych, pobavení i zamyšlení. Nesmějte se mi, to zamyšlení berte jen tak naoko, protože u tohoto snímku je lepší vypnout :), ale přeci jenom, když je ke konci ve filmu řeč o tradicích a běžných postupech, je nám řečeno co je správné a jak to nemá vypadat, donutí vás to zamyslet. Učení je o principu, a student se z principu chce učit, to co ho zajímá, proto myšlenka udělat školu studentů pro studenty, s experimentálními metodami, je zajímavá a lákavá a to je jeden z těch dobrých nápadů, kterých zde najdete víc. Tyto nápady jsou sice podány co nejšílenějším způsobem, tedy způsobem, který by v reálu asi neobstál, ale svůj účel ve FILMU plní - baví mě... a tak to má být. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aha, no... a aký to má všetko zmysel? Nápad síce pekný, ale spracovanie príšerné. Vysoká škola bez skúšok, profesorov a všemožného trápenia nikdy neexistovala, neexistuje a s veľkou pravdepodobnosťou ani existovať nebude. Nie je to snáď dostačujúci dôvod na to, aby som nazval tento film len prihlúplou, absurdnou a neopodstatnenou zlepeninou všemožných klišé? Všetko z toho sme už videli. Chceme - niečo - nové! ___ Mimochodom, nebyť konečného súdu, ktorý skončil výhrou, (ó, aké nečakané) pravdepodobne by bolo možné uvažovať aj o tretej hvizde, ale tá sa vďaka bohu stratila s pribúdajúcou nezmyselnosťou celého deja. Chcete vedieť ako sa má natočiť príjemná, zábavná, americká (teen) komédia? Takto http://www.csfd.cz/film/250530-loudilove/ . ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně slušná komedie. Má snad všechny chyby podobnych teenage komedii, ale ... Soundtrack je fakt vynikajici. Herci v hlavních rolí jsou příjemní a hlavně obstojně hrají (Justin Long je dobry "B" herec, uvidime co v Die Hard IV, jestli postoupi do "Ligy", no a Blake Lively....To je holka meho gusta, proste nadherna...). Fórky jsou povedené, hlavně tu není přemíra vulgárních, úchylných a nechutných vtipu tipu posledních teenage komedií. Režie je nápaditá a nápad taky není špatný (jako většina podobných komedií i zde je řada nelogičtností, ale ty jim dokážu odpustit). Na závěr: Určitě stojí za zkouknutí (samozřejmě to nebudete pouštět na sjezdu filmových intelektuálu). PROSTĚ FILM, U KTERÉHO JSEM SI NÁDHERNĚ ODPOČINUL (a takových je málo) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Hra, ktorú hrajú v jednej scéne, sa volá "Halo". Sú použité ovládače na PlayStation, pritom hra bola vydaná iba pre XboX. (rador)
  • V dopise od akreditační komise je napsáno „Friday, October 27, 2006“, Bartleby (Justin Long) však v českém dabingu říká „čtvrtek, 26. října“. Když poté o datu mluví se spoluzakladateli, již mluví o pátku. (Pepy)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Bartleby (Justin Long) mluví s Monicou (Blake Lively), se Monice nepřirozeně mění účes. (Pepy)

Reklama

Reklama