Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lehce halucinační kafkovský příběh o jednom nesmělém osamělém troubovi, který se kvůli své troubovitosti nechá neblahou Fortunou předhodit jako kořist dvěma nevyzpytatelným, nevypočitatelným, manipulativním a lehce šíleným sestrám. Nebo to snad nejsou sestry? Nebo je to všechno jen nějaký nemocný sen? Nebo snad... Prostě a jednoduše skvostná severská komorní klaustrofobická schizofrenická thrillerová miniatura o zločinu a vině, podbarvená příjemnou hudbou. A jak se mi většinou protiví a nudí mě rádoby erotické scény ve středoproudových filmech, tak v tomhle případě to neplatilo, zdejší neobvyklá sexscéna je fakt nezapomenutelná. Jen skákavá ruční kamera chvílemi stojí za vyližprdel, ale závěrečný záběr přehoupl jazýček na mých vahách směrem nahoru. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa zdalo, že pôjde len o psycho-týranie hercov aj divákov a ono sa to trošku zvrtlo tak, že by som to od chladných severanov určite nečakal. Ešteže som to nepozeral v noci, nemáme taký veľký byt a tak som nevyšiel na chodbu skontrolovať susedky. Erotika bola nadávkovaná úchylným spôsobom, že to uspokojí asi len malé percento a o erotickom thrilleri sa asi nedá hovoriť. Tvorcovia poskytnú jasné a zrozumiteľné objasnenie pekne po dávkach už od polovice, len dve veci zostanú nevyjasnené: Určite by som si nevedel predstaviť, že dve ženy môžu mať v byte taký bordeľ a ako sa dá nechať na tanieri s kosťami jeden plátok paradajky a za hrsť hrášku. To si už mohli zvoliť naozaj niečo iné. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ano, skandinávci horory prostě umí. A nemluvím teď jenom o mém milovaném Fritt Viltu. Naboer je psycho jak prase. S na první pohled obyčejným klukem se rozejde holka. Z práce si nesoucí mizernou náladu jede výtahem do svýho bejváku když jeho zrak ulpí na zadečku holky, co vystupuje na stejném patře jako on. Holka ho osloví, že potřebuje odsunout něco těžkýho doma a on jí následuje do jejího hnízdečka. Ukáže se, že má spolubydlící a WTF může začít. Nechci prozrazovat moc, ale když antagonista začne (má důvod) jednu z "hrdinek" a pak jí její krví masíruje prsa načež jí tvrdě osouloží, tak jsem byl (protože jsem normální) znechucen a chtěl to vypnout. Ale ty WTF dialogy mě zaujali, já to dokoukal a dočkal se pointy nečekané, ale ne příliš smysl dávající. Ale jo, zajímavý, jenom takový psycho moc nemusím... 6/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný psycho-mysteriózní thriller, ve kterém celou dobu moc nevíte, která bije, až na konci je nám veškeré dění vysvěleno. Tyhle filmy já prostě žeru. Navíc krátká stopáž - to můžu jen pochválit a smekám hlavně před tou skvělou nervydrásající a tajemnou atmosférou tohoto severského snímku. 75% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Trochu divnejší škandinávsky thriller, v ktorom je viacero chytľavých momentov. Nálepka "horor" síce s týmto filmom veľa spoločného nemá, no je pravdou, že miestami to dokáže aj znepokojiť. Na Kristoffera Jonera ako duševne chorého tyrana sa pozerá dobre a dokonca filmu prispieva aj trochu mrazivá atmosféra. Filmov o týraní žien je veľa a Next Door je jedným z tých lepších, číže za mňa spokojnosť. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)
  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)

Reklama

Reklama