Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ještě jednou ne. Už na mě prostě tyto typy filmů nefungují. Kdysi jsem opravdu zbožňoval všechny ty HK rubačky z hloupými příběhy hloupým chováním postav a typicky nehumorným humorem co byli vyloženě postavený jenom na špičkových bitkách. Fakt když mi bylo 12 byl jsem nadšenej, ale dneska už mě to prostě neuspokojuje to co mi i v tom dětství přišlo stupidní mě dneska vyloženě sere a jenom skvělý souboje to nezachrání a to fakt miluju všechny ty starý klasiky typu Red force, Ultra force, Tiger cage nebo Iron angels, ale dneska už to prostě jaksi není ono no a pokud je Raid údajně vrcholem současných Azijských rubaček, tak pro mě je to jenom lepší průměr no a tohle je ještě slabší, takže to zákonitě musí být podprůměr. Bohužel ani těch fajtů si zase tolik moc neužijme Donnie a Sammo furt v dobrý formě, ale choreografie soubojů je dost průměrná a tuctová zkrátka nic moc. Nevím no zdejší nadšení nesdílím a do červený bych ten film fakt necpal.45% ()

3497299 

všechny recenze uživatele

1. Film je překvapivě stylisticky zajímavý (bez ohledu ke specifickým odlišnostem hongkongské finematografie). 2. Soubojové scény jsou někde mezi syrovostí a tanečně-choreografickou stylizovaností, jen škoda, že se jako obvykle skládají s příliš dynamického střihu, který jim ubírá na autentičnosti a směřuje je k obvyklému rutinérství. 3. Příběh je přímočarý a (samozřejmě) přitažený za vlasy, přesto nepostrádá skoro shakespearovsky tragický rozměr (což je ovšem pro tuhle produkci také do značné míry asi typické). ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrvavějších soubojů všech dob (viz. text distributora)? Bohužel ne, ale kupodivu to ani moc nevadí, protože silný příběh, temná atmosféra, parádní kamera, charizmatičtí herci a originální brutální konec se postarají, abyste se u tohohle drsného HK kriminálního dramatu o posedlosti a respektu nenudili. Z počátku jsem to sledoval s trochu smíšenými pocity, protože jsem čekal zmíněnou akční řežbu a akce je tu málo, byť na tradičně vysoké úrovni, ale v druhé půlce odehrávající se za jedné poslední služební noci, kdy se to krvavě rozsekne mezi fanatickým poldou a bezskrupulózním šéfem podsvětí (a zbývající členové týmu dostanou jednoduché polidšťující backgroundy), si mě film bezpečně získal. Určitou zkratkovitost děje (jak byl odhalen policista infiltrovaný do gangu?) rád odpustím. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Další velký omyl v hodnocení uživatelů csfd. Za to, že děj byl rozkouskován a charaktery postav nebyly vůbec dobře vykreslené? Za to, že to nevypadalo americky? Za to, že se v celkem kvalitních akčních scénách našly typicky asijské nedostatky? Za závěrečnou bitku, která byla spíš trapná? Za to, že film neměl prakticky žádný děj - jen nenávist na straně jedné a absolutní nezájem o film na straně druhé? Ve vězení nebo v předběžné vazbě si podezřelý či obviněný prostě nemůže jen tak volat z mobilu. Prostě měli policajti ten katr otevřít a mobil mu vzít. Taktéž scéna s rozbíjením lahví. Bylo tam toho hodně, co si hrálo na něco víc, když to mělo šanci být pouze míň. Zezačátku nemůže mít tlustý mafián dítě, pak jej má a má jej tak rád, že jej nedrží v náručí ani v jedné scéně. Ani se s ním neobjeví v žádném obraze. Policajt jde za dva dny do penze, ale má čas na to, aby si sestavil speciální tým. Druhý policajt to chce udělat podle předpisů, ale nakonec do toho jde. Je to ve filmu nejlepší bitkař a fakt stojí za to, se na ty akční scény podívat. Končí ale na kapotě auta jako by to měl být pro diváka nějaký symbol. Takže znovu zopakuji: Film o nenávisti, který stírá hranice mezi dobrem a zlem, který je ale prakticky bez děje a který si hraje na něco, čeho nikdy nemůže dosáhnout. Ale někteří podivní uživatelé csfd jej do těch výšin bez ostychu vytáhnou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsnější detektivka ve stylu Wooových filmů, ale chybí tady Chow Yun-Fat, nicméně to vůbec nevadí, protože je tady fakt ultimátní bijec Donnie Yen, ten se sice v první hodince tak projevuje hodně zřídka, ale to co tam předváděl v poslední půlhodince, když tam neuvěřitelně krutě seřezal nejdřív ultimátního řezníka v bílým (mimochodem skvělej záporák v podání Jackyho Wu ) a následně naflákal prdel i tlustýmu kung-fu šefíkovi, to byl fakt strašnej masakr a zároveň skvělý finále. Krom toho to má i solidní příběh a výbornej originální konec ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama