Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Poučení: Nikdy nekonzumujte domnělé mrtvole její chlast, navíc v její přítomnosti. Nasere se, probere se, prohodí vás oknem a vy se letíte seznámit s manželkou ,,mrtvoly,, , čímž ze sebe i z ní uděláte mrtvolu taky. Konečně něco nápaditého. Proč by se taky mělo dopadat jen na prázdná auta, jak to dělají všichni ostatní, málo nápadití vzduchoplavci. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

1. Film je překvapivě stylisticky zajímavý (bez ohledu ke specifickým odlišnostem hongkongské finematografie). 2. Soubojové scény jsou někde mezi syrovostí a tanečně-choreografickou stylizovaností, jen škoda, že se jako obvykle skládají s příliš dynamického střihu, který jim ubírá na autentičnosti a směřuje je k obvyklému rutinérství. 3. Příběh je přímočarý a (samozřejmě) přitažený za vlasy, přesto nepostrádá skoro shakespearovsky tragický rozměr (což je ovšem pro tuhle produkci také do značné míry asi typické). ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Donnie je zpátky! Měl bych sice chválit Wilsona Yipa za báječnou režii a perfektní zvládnutí chatrného scénáře (stačí nasypat pár noirových filtrů a vědět, kdy stříhat a kdy naopak počkat, až si to ti kluci před kamerou vyříkají), měl bych ocenit návrat legendárního Sammo Hunga, který pořád ještě umí "praštit" a vyzdvihnout mladého Wu Jinga, který coby zabiják porcuje na kusy všechno živé v dohledu a člověk se ho opravdu bojí, ale... zdaleka nejlepší je, že Donnie Yen se konečně přesunul z pozice (mizerného) režiséra a (průměrného) choreografa do pozice, která mu sedí mnohem líp. Když je před kamerou, najednou mu nedělá potíže vymýšlet pro sebe kvalitní akční scény... hnán vlastní ješitností, která dostala úder po zhlédnutí Ong-Baku (Donnie to sám přiznal), se tahle Hollywoodem minimálně dotčená asijská akční celebrita rozhodla znovu dobýt svět a daří se jí to dechberoucím způsobem. Akční scény na jedničku, jednoduchý děj, který neurazí a postavy, kterým budete tleskat za každou povedenou otočku. Pokud je to start nové vlny kung-fu filmů, tak jsem rád, že jsem chytnul hned první vlak do ráje. ;) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Asiati umí točit lepší filmy tohohle ražení, ať už jde o krimi/thriller nebo o vyloženou akci. Tady si divák nenajde svýho koně, takže mu je vlastně jedno, jestli zemře ten nebo tamten, na tom prostě nezáleží. Takhle by to být nemělo, přestože stříkají litry krve na všechny strany, jak bývá zvykem. Ani to ale nepomáhá zvednout film z průměru. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mi hodně připomínala staré drsné francouzské kriminálky, avšak děj je mnohem více přímočařejší, dokonce jsem přesvědčen, že scénář byl napsán dost na rychlo nebo byl okopčen z jiných filmů. Je to jenom jedno klišé za druhým už stokrát viděným někde jinde. Ovšem akční scény jsou nabouchané na maximum a Donnie Yen, i když vypadá jako buzík, zvládl choreografii soubojů skvěle a divák se dočká opravdu vynikajících záběrů a vychytávek, kdy herci lítají vzduchem a dostávají dost do těla. A konečné nekompromisní zúčtování mezi gangstery a nepříliš čestnými policisty je velmi drsné a umělou krví a mrtvými se nešetří. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama