Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Skvělý policajtský akční film, kde po hongkongském způsobu umírá jedna charismatická postava za druhou a bitky jsou jedna úžasnější, než druhá a všechno spěje k dokonalému závěru. Trošku mi vadil jen jinak výborný zabiják mafiánského bosse, protože s takovým obličejem by měl hrát spíš chovance z nějakého ústavu, než dokonalý stroj na zabíjení. 4,5* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Studentské kino AsiFilm, KINO Scala/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Akce 10/10/// PLUS: ohromně povedená atmosféra, která prochází celým filmem, všudypřítomná osudovost, která vás v závěru nenechá vydechnout, skvělé hvězdné obsazení, neuvěřitelné souboje a akce MÍNUS: mohl být delší, mohlo být o něco víc akčních scén./// Shrnutí: Zóna smrti je mixem všeho co už jste někdy dříve viděli, jenže to dělá nejlépe a používá jen to nejlepší (herci, choreografie, hudba). Jsem nadšen a ohromen./// Celkem 92%/// ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že akční scény jsou tady neskutečný, ale fakt totální jízda. Takovéhle hand-to-hand souboje jsem snad ještě neviděl, fakt paráda. Bohužel jich tu zase tak moc není. Všehovšudy dva větší a dva menší, nepletu-li se. Čim je naplněna zbývající stopáž? Totálně plnohodnotným výkladem slova klišé. Kdybych měl všechny vyjmenovávat, psal bych komentář do soboty (je čtvrtek). Od hamletovského začátku do hamletovského konce je divák drcen tisíckrát viděným sentimentem, dementními hereckými výkony a až směšnou motivací postav. Navíc nadhled je v tomhle filmu sprostý slovo. Škoda, protože ta akce vážně stojí za vidění. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung a Donnie Yen, dvě jména, která mi z celého obsazení něco říkala a která mě kdysi do Zóny smrti i přivedla. Dnes tedy po letech repríza a rozhodně spokojenost. V Hongkongu se na přelomu milénia nerodily v akčním žánru jen prostoduché mlátičky, ale i kvalitní temně spletitá psychokrimi.  A Zóna smrti je tímhle přístupem minimálně příjemně očouzená, byť žádných hloubek se zase nedočkáme. Za velmi sympatický se pak ale dá považovat nulový výskyt humoru a překreslení obvykle černobílých charakterů do šedé nejednozančnosti, kde i klaďas  není bezchybný a záporák má v sobě kus normálního člověka. Bitky jsou pak  i díky démonickému nožíři v bílém (Jacky Wu) vynikajicí a Sammo tu zase klame svým velkým hbitým a nerozbitným tělem, ostatně  tak jako od počátku své kariéry. Závěr pak v přesně duchu těch nejlepších HK antihappy-endů. Velmi silná čtyřka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Televizní kamera, nepřesvědčiví herci, vykradený a špatný scénář. Navíc nefungující napětí mezi jednotlivými charaktery. K tomu málo akce a ještě je taková nijaká. Celé je to podbarveno dobrou, ale nevhodně využitou hudbou. Přes všechny zápory to ale není vůbec nudné. Jen děsně průměrné a nezajímavé. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama