Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

kitano 

všechny recenze uživatele

Pribeh prostucky, avsak tym ake emocie a sympatie dokazal reziser postavam vlozit, ho povysil a posunul uplne inam od klasickych akcnych bijakov. Film funguje a frci na plne obratky od zaciatku az do konca. Vizual je doslova gulervuci. Popravde, ani si nepamatam, ktory film by na mna chrlil kazdu sekundu tak dokonalo komponovane obrazy. Vizualna stranka mi priam zovrela hrdlo. NADHERA. Dalsia pochutka su bojove sceny, ktorych je tak akurat a svojou skvelou choreografiou a znova sposobom, akym su natocene, vzdy vypumpuju adrenalin do nebeskych vysin. Ak takto vyzera nova vlna Hong Kong-skych akcnych filmov, tak to beriem. To si necham pacit. (9/10) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie, hlavne potom čo sa film prakticky vymlátil v trajleri, bolo toho bojovna menej než je zdrávo. Dobrá dark atmosféra, Samo pred ktorým pri jeho kilách a veku nad jeho mrštnosťou smekám pomyselný kalap, lesklá hruď metrosexuála a štandartný príbeh o pomste. Tu jednu hviezdičku si šetrím so zvedavosti na tu vystrihnutú scénku. Slušných 70% po zhliadnutí uncut zaokrúhľujem nahor. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Policejní drama made in Hong Kong: často nepochopitelné motivy a jednání postav, jejich podivná naivita, soundtrack jako v sovětských poetických filmech šedesátých let, násilí se snaží vypadat jako umění, neuvěřitelně rychlý tlouštík ve fialovém obleku, který všechny udolá, časté a nenadálé záchvaty psychické lability většiny postav, dokonalé akční scény. Všechny postavy jsou ještě ke všemu víceméně záporné a děj je rozplizlý jak medůza na břehu Jihočínského moře. Přes spoustu evidentních nesmyslů a nechutností drží vše pohromadě díky jakési zvláštní čínsko-anglické hongkongské poetice, která kombinuje místní mentalitu s germánským názorem na čest a povinnost. Tentokrát jdu s hodnocením ostře proti proudu: 45%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Donnie je zpátky! Měl bych sice chválit Wilsona Yipa za báječnou režii a perfektní zvládnutí chatrného scénáře (stačí nasypat pár noirových filtrů a vědět, kdy stříhat a kdy naopak počkat, až si to ti kluci před kamerou vyříkají), měl bych ocenit návrat legendárního Sammo Hunga, který pořád ještě umí "praštit" a vyzdvihnout mladého Wu Jinga, který coby zabiják porcuje na kusy všechno živé v dohledu a člověk se ho opravdu bojí, ale... zdaleka nejlepší je, že Donnie Yen se konečně přesunul z pozice (mizerného) režiséra a (průměrného) choreografa do pozice, která mu sedí mnohem líp. Když je před kamerou, najednou mu nedělá potíže vymýšlet pro sebe kvalitní akční scény... hnán vlastní ješitností, která dostala úder po zhlédnutí Ong-Baku (Donnie to sám přiznal), se tahle Hollywoodem minimálně dotčená asijská akční celebrita rozhodla znovu dobýt svět a daří se jí to dechberoucím způsobem. Akční scény na jedničku, jednoduchý děj, který neurazí a postavy, kterým budete tleskat za každou povedenou otočku. Pokud je to start nové vlny kung-fu filmů, tak jsem rád, že jsem chytnul hned první vlak do ráje. ;) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nedokážu určit, co je to film noir. Já se těšil na solidní kriminálku a nakládačky, ale dostal jsem jen zlomek co jsem chtěl. V časovejch sekvencích jsem se ztrácel jak dítě v supermarketu a po celej film jsem z toho nevybruslil. Režisér tam chtěl mít všechno, a trochu to přeplácal. Za bitky, příběh a zpracování je to za tři hvězdy a tu zmatenost mi už nikdo nevymaže. Velká škoda. Ale bylo to předvídatelný jako prase. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama