Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to všemi opěvované anime? Začalo to pozitivně, neboli výjevy z obrazů Gustava Klimta za zvuků působivých chorálů. Ani tak mi nevadí to násilí, jako spíš mnohdy úplně zbytečná nahota a hlavně do očí bijíci infantilnost. Přesto se mi tyhle "hentai" holky libí, občas je i Nyuu fajn. Nicméně celé je to takové nijaké a závěr taky neni nějak extra silný. Navíc mi přišlo, že na tu míru násilí, která se zde vyskytovala se tady zbytečně moc brečelo. No jestli je tohle opravdu jeden z vrcholů anime seriálů, tak jsem si jistej, že je opustim a dál se budu věnovat svým sitcomům atd. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ač je seriál přesycen naturalistickou brutalitou a jemnou erotikou, na lidi se snaží zapůsobit ve zcela jiném duchu. Anime nese silné poselství a podává ho způsobem více než odvážným. V morbiditě a krutostí převyšuje veškerou tvorbu, kterou jsem shlédl, o několik tříd, ale přesto vše dohromady skvěle funguje. Atmosféra je velice těžká a po shlédnutí z vás jen tak nesleze. Existují věci, které bych seriálu vytknul, ale ty kompenzuje originalita a již zmíněná odvaha investovat do tohoto projektu peníze. Díky tomuto seriálu jsem začal víc přemýšlet, jaký je rozdíl mezi zlem a dobrem, což se zatím ničemu jinému nepodařilo. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to především romantický příběh, i když jeho kořeny jsou velmi tragické. Celým příběhem se vleče Koutovo trauma z toho, že přišel o sestru a otce. Jedná se o stříbrnou nit, která má velký význam a je plně objasněna až v posledním dílu, který bych se nebál nazvat jako velké finále. Velmi emotivní díl, kterému skoro chybí humor, ale to je proto, že skutečně dokáže zamávat s vašimi emocemi. Takhle by měly vypadat závěry. Skvělé rozloučení se seriálem, který přišel se zajímavými nápady, seriálem, který je originální a vytváří neskutečné kombinace, o nichž byste si mysleli, že nikdy nemohou fungovat. Jenže ony fungovat mohou a fungují. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/elfen-lied-2004-80.html ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Skvělá první půlka prvního dílu, potom nuda, nuda, nuda a konec je zase dobrý. Hodně necenzurovaného násilí a krve, hodně nahoty, hodně naprosto příšerných postav v čele s otravnou Nyu, která by zasloužila odpravit tím nejhorším možným způsobem, málo Lucy, která, ač hlavní postava, je hodně v pozadí. Povedený soundtrack, hlavně opening je perfektní. Bohužel anime končí tam, kde manga se teprve rozjíždí. 6/10 ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Nyuuuu! Elfen Lied v sobě snoubí neuvěřitelnou brutalitu s obrovskou citlivostí a dobrosrdečností. Obě tyto složky jsou dovedeny až do extrému a právě to činí seriál tak zajímavým. Poslední díl je emocionálně nejnabitější díl seriálu co jsem kdy viděl. Elfen Lied je první anime, které jsem sledoval a naprosto mě uchvátil, takže mohu jen doporučit.. ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • V roce 1974 nalezli paleontologové téměř kompletní fosilii australopitéka afarského – předchůdce člověka, kterého pojmenovali jako Lucy, jež žila asi před 3 200 000 lety. Kaede/Lucy, které propůjčila hlas Sanae Kobayashi, představuje začátek nového lidského druhu nazvaného Diclonius. (Hromino)
  • V epizodě drží Lucy samopal v levé ruce, stejně je tomu i v komiksové předloze. Levorukost byla přitom v Japonsku tradičně vnímána negativně, stejně jako v mnoha jiných zemích. (Mates2106)
  • Výjevy z úvodní znělky jsou inspirovány těmito 10 obrazy: Zlaté slzy, Naplnění, Zlatá Adéla, Tři věky ženy, nedokončený portrét Marie Munkové, Mäda Primavesi, Adam a Eva, Polibek, Vodní hadi I a II. Jako předloha pro pozadí za závěrečnými titulky posloužil obraz nazvaný „Danaé“. Všechna zmíněná díla jsou od rakouského malíře Gustava Klimta. (ČSFD)

Reklama

Reklama