Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (231)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Známe herecké mená, no najviac aj tak vynikla podľa mňa herecky Emmanuelle Béart, ostatné mali buď otrasné postavy alebo to podľa mňa nezahrali dobre, proste neveril som to, najmä tým správaním. Scenár je dosť otravný, normálne som sa tešil na tie piesne. Zápletka a dej je podobný iným filmom, aj keď môže byť, že je to v niečom jedinečné, no ako film by som to už nechcel vidieť. Nepobavil som sa a za mysteriózny film by som to tiež nepovažoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8miliónovTržby USA $3,098,776Tržby Celosvetovo $42,426,583║ šikovné spracovanie v ktorom sa divák nestratí, aj keď možnosť pokiaľ by nepozorne sledoval dej má, ale herecky je to krásne sfilmované, ukážka toho keď režisér to dokáže zručne ukočírovať, k tomu ladia aj muzikálové vsuvky, je to iskrivé, zmyselné, zábavné ako taká čierna komédia, plus to má úžasný nádych 50.rokov /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchý ale nesmírně hravý a zajímavý film hýřící všemožnými barvami. U všech osmi protagonistek bylo vidět, že si své role naplno užívají a to je potom radost pohledět ale přece jenom z máho pohedu herecky vévodila Isabelle Huppert. Některé hudební a taneční prvky byly geniální, zvláště pasáž od Emmanuelle Béart, (která vypadá už tak dvacet let pořád stejně) se mi líbila ze všech nejvíce. Nadruhou stranu mi některé vadily ale bylo to tak půl napůl. Do dokonalosti chybělo málo snad jen, kdyby se tam objevila i Audrey Tautou nebo Mélanie Laurent tak by to bylo za plný počet. Takto to jsou silné 4*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film řekl bych primárně určený ženám, který mi kdysi vychvalovala jedna kamarádka, a který mě zaujal pouze hudbou (některými písničkami) a tím, že tam hrají mé oblíbené francouzské herečky Catherine Deneuve, Isabelle Huppert a Emmanuelle Béart. Jinak mě popravdě vůbec nebavil a vůbec nevím, co jiného bych o něm napsal. Zkrátka vizuálně líbivá a nazdobená statická NUDA. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hra Roberta Thomase "8 žen" proběhla celým Českem, hrála se i v Lanškrouně, Boleslavi, Bydžově, větší města pomíjím. Každá z žen se tu prezentuje nejen svou humorně pojatou povahou, ale i písničkou (texty viz youtube). Humor a písničky jsou dobře dohromady, dobře to vypadá i dobře to zní. Samozřejmě si můžeme přitom současně přehrávat "pohlavně" opačnou verzi: člověk s dýkou je žena. Peripetie mohou být obdobné, jen závěr se bude nejspíš lišit. Zdánlivá oběť vyrazí z pokoje a všechny falešníky postřílí. Pozn.: Ludivine Sagnier (Catherine), která všechno zosnovala, zpívá: "Papa papa papa t'es plus dans l'coup papa - taťko, taťko, taťko, jaksi už nejseš ve formě taťko". ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Virginie Ledoyen, která hrála těhotnou Suzon, byla těhotná i ve skutečnosti. (Teres)
  • Film měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu 2002, kde získal cenu Poroty a Stříbrného medvěda za výtvarné stvárnění. (Terva)
  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)

Reklama

Reklama