Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (231)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Osem žien. Jeden mŕtvy muž. Osem podozrivých. 8 femmes ani zďaleka nie je typ filmu, aký bežne pozerávam, napriek tomu som si tento film s luxusnou hereckou zostavou a veľmi kvalitnou atmosférou skutočne užil. Stručne a jasne, veľmi sa mi to páčilo. Znamenitá spletitá zápletka, okrem iného aj hneď niekoľko výborných zvratov, krásna pestrofarebná vizuálna stránka, podarené muzikálové čísla... Priznám sa, že som mal chuť dať aj nejakých tých šesť hviezdičiek... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Divadelně laděná nuda, která na filmovém plátně působí extrémně komicky a staticky. Doufal jsem, že půjde o působivou hru několika koček, které si přehazují krvavý nůž ze zad manželky jedné z nich. Vše šlo mimo, když mi došlo, že se bude hodně zpívat a zbytek nic. Škoda, všech těch nudných písniček, které mezi ženami příliš nefungují a mezi kterými je nejkrásnější jednoznačně Emmanuelle Béart a herecky dominují Catherine Deneuve a Isabelle Huppert. Francoise Ozon promarnil jednu ze svých šancí jak mě dostat, ale alespoň ukázal, jak je pro muže těžké být se ženami... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nieco ako zenska detektivka a la Agatha Christy - a jo, moze byt. Tymto Ozon prestal tocit planoby a uchylky ako Kapky Deste na rozpalenych kamenech, a natocil aspon detektivku. Asi tak na Urovni Harpra s Novomuzom, akurat ze tu ide o vrazdu a hodne velka cast pribehu sa odohrava len v kulisach : 55 % ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete pochopit, co znamená to otřepané sousloví "herecký galakoncert", mrkňete se na 8 žen. Dočkáte se totiž úchvatné přehlídky šarmu, charismatu, elegance i vzrušující krásy v laškovném koktejlu, který lehce osciluje mezi divadlem (ale v tom dobrém slova smyslu, kde můžou vyniknout jednotlivé osobnosti) a filmem ze 60.let, či z pohledu žánru mezi detektivkou, komedií a mým milovaným muzikálem - hudební čísla jsou opravdu sladká. Ozon natočil vtipný a malinko nostalgický film, který s grácií postihuje ženskou výjimečnost a krásu. Brzičko na něj kouknu znova. Třeba jen kvůli tomu, že horní ret Emanuéle Beárt a vzrušujícím způsobem zakloněné držení těla Viginie Ledoyen mi už dlouho nedá spát:-) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem měla u tohohle hereckého koncertu dam francouzského filmu jen 4 *. A to jen a jen kvůli tanečním kreacím Catherine Deneuve. Ale nakonec jsem její nemotornost kompletně přehodnotila, vždyť k její kráse, eleganci a šarmu, ještě umět tancovat .... tak to už by byl vrchol nespravedlnosti :-) . ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Roli Augustine měla hrát francouzská herečka Marléne Jobert, ale odmítla. Roli tak získala Isabelle Huppert. (Terva)
  • Virginie Ledoyen, která hrála těhotnou Suzon, byla těhotná i ve skutečnosti. (Teres)
  • Film měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu 2002, kde získal cenu Poroty a Stříbrného medvěda za výtvarné stvárnění. (Terva)

Reklama

Reklama