Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (231)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sympatická francouzská variace na klasické detektivky Agathy Christie, doplněná o výtečná hudební čísla jednotlivých představitelek. Jako zástupce mužského rodu jsem byl občas vystrašený, cože to ty ženský páchají, ale vcelku spokojenost. Jen dabing mi přišel nevhodný - zvlášť na ČT2. Ta francouzská atmosféra z písní mi ve zbytku filmu chyběla... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi moje prvni setkani s Ozonem a rozhodne me nezklamal, i kdyz film je takovej zvlastni. Je to hlavne detektivka, kde se 100 minut hlavne pomoci rozhovoru postupne dopatravame k vrahovi, pricemz to je obcas ozvlastneny nejakym zasadnim odhalenim a po pravde receno, vetsina tech odhaleni je dost neverohodna az stupidni. Obcas tu je nejakej komedialni vystup a sem tam jeste hudebni cislo, ktery sice spatny nejsou, ale chytlavy sou z toho jen asi tri pisnicky a nejak jsem nepochopil, proc to tu vubec je. Nicmene zaverecny odhaleni je fakt paradni a az do uplnyho konce fakt neni jasny, jak to bylo. No a krome toho tu je naprosto vynikajici sestava 8 herecek, kde je nektera nesympaticka, nektera sympaticka, ale vsechny do jedny hrajou fakt paradne. Celkove takovej dobre promyslenej a skvele zahranej mix mezi dramatem a komedii a docela pohodova zabava. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Provokativní, svěží a hravé. Vánoce, francouzský venkov, buržoazní dům, osmička žen a pán domu s kudlou v zádech. A spousta rodinných kostlivců k tomu. François Ozon látku nebere smrtelně vážně, ale předkládá ji s elegancí a vytříbeným stylem, svou osmičku nabízí z přesně typizovaných postav. Pěvecké mezihry jsou fajn, herecké výkony pak bez výjimek bezchybné – o jedno velké jeviště se neperou, ale dělí. Milé detektivní setkání, které funguje i po letech. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Šíleně barevný (nebo tak skvěle stylizovaný?) a divný francouzský Gosford Park s tanci a zpěvy. Nejde tomu upřít kouzlo, ale nadšené hýkání se v mém případě konat nebude. Tak proč bych byl ochotný se na to podívat ještě jednou? The question is - who cares? 70%. PS: Emmanuelle Béart je nádherná i s blond vlasy;) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Osem žien. Jeden mŕtvy muž. Osem podozrivých. 8 femmes ani zďaleka nie je typ filmu, aký bežne pozerávam, napriek tomu som si tento film s luxusnou hereckou zostavou a veľmi kvalitnou atmosférou skutočne užil. Stručne a jasne, veľmi sa mi to páčilo. Znamenitá spletitá zápletka, okrem iného aj hneď niekoľko výborných zvratov, krásna pestrofarebná vizuálna stránka, podarené muzikálové čísla... Priznám sa, že som mal chuť dať aj nejakých tých šesť hviezdičiek... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Kostýmy byly vyrobeny podle módního katalogu z roku 1953. (cubajz)
  • Hlavní inspirací byla řežisérovi atmosféra detektivek Agathy Christie. (cubajz)
  • Film měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu 2002, kde získal cenu Poroty a Stříbrného medvěda za výtvarné stvárnění. (Terva)

Reklama

Reklama