Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (231)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Je možné do jednoho filmu obsadit osm "velkých" hereček francouzské kinematografie a zároveň jejich talentu dát takový prostor, jaký si zaslouží? Ano je a podařilo se to v tomto filmu. Ve snímku neexistuje hluché místo, je nabitý břitkými dialogy, každý pohyb tváře a gesto má své odůvodnění, každá postava své místo. Perfektní po všech stránkách, ani občasná hudební čísla zas tolik nevadí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komediálně detektivní muzikál odehrávající se v jednom domě. Asi tak by v rychlosti šlo charakterizovat Ozonových 8 žen. Děj zde narozdíl od mnoha jiných muzikálů není pouze do počtu. Naopak jde o skvělou detektivku v nejlepším duchu děl Agathy Christie. Celé to má spád a výtečnou gradaci. Muzikálové vsuvky jsou nápadité, byť přeci jen někdy násilně zakomponované. 8 žen stojí především na ženských hereckých výkonech. A lepší obsazení již snad ani nešlo ve Francii sehnat. PS: Naprostá nutnost vidět v originálním znění! ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Osm šílených ženských, no nedivím se, že to dopadlo, jak to dopadlo.. Jeden dům, jedna mrtvola, osm žen, z nichž každá může být vrah... Krom jedné scény, kdy jsem pozvedla obočí, to nemělo chybu, i když jsem měla verzi, kde nebyly titulky k písním a tudíž nezbývalo než se domýšlet, o čem to tak zpívají. Takovéhle krimi, která nepostrádají vtip, se mi vždy zamlouvaly, člověk si může vytvářet svoje hypotézy, které každým okamžikem musí měnit, a mezitím se baví hašteřivostí a nevraživostí, tedy oním dusnem, které dokážou vytvořit jen baby (ano, dokážu být kritická k vlastnímu pohlaví, proč ne, vždyť tu vidíme, jak to pak dopadá :-). ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, v němž se sešla skupina vynikajících hereček tří generací. Komické a dramatické se skvěle pojí s hudebními vložkami, které jsou jedna lepší než druhá. Osobně se mi nevíc líbila píseň Toi jamais, kterou zpívala Catherine Deneuve. Ta také hrála jedinečným způsobem, ostatně jako všechny zúčastněné. O kousek je převyšovala pouze Isabelle Huppert, jejíž výkon byla dle mého oscarová záležitost. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sedm žen v jednom domě. Francouzky. Skvělé herečky. Osmou ženou je dočasně muž – muž s dýkou v zádech. Vražda!? Ano. Co teď? Telefon je odstřihnutý, cesta k civilizaci zavalena nánosy sněhu. Musela vraždit jedna z žen. Nebo to byla momentálně nepřítomná osmá žena? Až do posledního dechu napínavá detektivka s tím nejlepším možným hereckým ansáblem – to zní samo o sobě dost lákavě. Jediné, co by mohlo hrozit, je příliš divadelní aranžmá. Ano? Ne! Vytříbeným slovníkem pronášené věty osmkrát naruší muzikálový výstup a nespočetněkrát na podobný žánr atypický druh humoru. Jenže na jaký žánr vlastně? Muzikální černou retrokomedii? S největší pravděpodobností. 80% Zajímavé komentáře: Oskar, Tyler, Cimr ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní inspirací byla řežisérovi atmosféra detektivek Agathy Christie. (cubajz)
  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Film měl premiéru na Berlínském filmovém festivalu 2002, kde získal cenu Poroty a Stříbrného medvěda za výtvarné stvárnění. (Terva)

Reklama

Reklama