Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné Guantánamo a útoky bezpilotních letounů! Přihlaste arabské teroristy do nějaké hédonistické Superstar, aby přišli na to, že lépe, než na velbloudovi, se jezdí v Bentleyi a taky, že je lepší souložit se sedmi štětkami po koncertu na hotelu, než se spoléhat na nejistých sedmdesát panen v nebi. Dejte jim šanci splnit si své sny a Džihád pak už jen bude komerčně úspěšnou hrou na Broadwayi.. Light satira o pokrytectví, neosobnosti a vypočítavosti jak politiky, tak současného fenoménu hledání idolů od zpěvu až po umění udělat ze sebe idiota, které chyběl o něco agresivnější scénář a silnější úvodní polovina. Hugh Grant se zjevně v novém tisíciletí zasekl na rolích sebestředných arogantních floutků a jde mu to k pleti.. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nejhorší rádoby komedie, kterou jsem v poslední době viděla. Postrádá nějakej děj, vtip nebo aspoň originalitu. Navíc ta scéna, kdy Sallyin přítel ověšený bombou zničehonic obrátí a místo výhružek se dá do sladkého zpěvu, který američany uplně chytil za srdce, byla fakt směšná a trapná. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bratři Weitzové (potažmo Paul) jsou podle mě průměrní režiséři. Lavinu, kterou spustili svým prvním snímkem, bych nerad komentoval, tak jen dodám, že zkrátka a dobře POTŘEBUJÍ silný scénář. Jako v případě Jak na věc. V tomhle filmu se Paul rozhodl, že do něj nacpe všechno, co je v dnešním světě aktuální, z hlediska nadsázky to vynásobí na třetí a nejspíš doufal, že se smíchy umlátíme. Povedlo se mu to jen tak napůl, Dennis Quaid nemá ve filmu mnoho prostoru (ovšem až na závěrečné finále, kdy opravdu hezky mluví) a tak z toho, čemu se smějeme, zbývá jen ona soutěž American Dreamz (ve skutečnosti v USA Pop Idol, u nás Česko hledá Superstar) a její moderátor Hugh Grant, který sice hraje podobnou roli již po několikáté za sebou (jeho další oblíbená poloha je "nesmělý frajírek" ;-), ale mě to vůbec nevadí. Právě v oné dějové linii hudební soutěže jsem s autorem snímku nejvíce souhlasil a ona vyplňovala největší část filmu. Příběh "teroristy" je totiž poněkud pofidérní z hlediska jeho vyústění. Zkrátka a dobře, nejsou to čisté čtyři hvězdičky, ale velice silných 70%. Snímek V dobré společnosti si určitě co nejdříve pustím. Tak trošku podle zdejších ohlasů věřím, že nebudu zklamán :-) ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid, William Dafoe a především Hugh Grant jsou hlavními tahouny a dodavateli kvality=zábavy v této průměrné a nepříliš originální společenské satiře. Je až překvapivé, že v příběhu s tolika liniemi a postavami, který má navíc jen něco přes 100min., se najde tolik hluchých, zbytečných a hlavně nudných míst. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to ešte nevyzeralo na nijakú tragédiu. Svižný úvod, nadsázka, humor, ktorému nie je sväté nič nevinímajúc prezidenta USA, teroristov či rabínov. Lenže postupne som zisťoval, že to čo navonok vyzeralo lákavo je prehnité skrz naskrz instantnosťou, stupídnym prvoplánovým humorom a nedotiahnutosťou jednotlivých častí scenáru. A tá snaha o zdramatizovanie konca smrťou z ejdných postáv bola úbohá. Snaha zviesť sa na všetkom čo by sa teoreticky dalo z momentálneho aktuálneho diania využit na natočenie štiplavej komédie tu vyšla riadne mimo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama