Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (762)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jedny feel-good guilty pleasure sitcom o strastech a radostech života amerických rednecků, pro druhé zas geniální satirická alegorie o absurditě morálky a karmy stylizovaná do tuctovýho béčka - pro mě však obojí. Neskutečně inspirativní, motivační, a všehovšudy zábavná televizní limonáda o předsudcích, nevěře, chybě v komunikaci jak mezi kámoši tak členy rodiny, posedlostí workoholismem, alkoholismem, hazardem a krásou, iluzi americkýho snu celkově, a zkrátka issues, který řešíme takřka každodenně - což jsou témata, který [vzhledem k době vzniku] se v seriálech podobnýho ražení [tedy sitcomech pro mainstreamový americký publikum] ještě nevyskytovali. Všehovšudy tak jde o výbornou feel-good pohádku o tom, že i ten největší grázl může mít srdce ze zlata, která svým originálním námětem naprosto překonala svou dobu. Ani nechci vědět, kolikrát jsem tuhle šílenost viděl. Jason Lee a Ethan Suplee jsou nesmrtelný ikony buddy-komedie.... Láska na první pohled a jeden z mála seriálů, který si rád pustím i s geniálním českým dabingem. Nadčasová záležitost! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Earl mně nikdy nějak nelákal. Když to dávali v TV řikal jsem si že to bude kravina ale nalákal mě na to kámoš jednim dílem a pak to jelo samo od sebe. Rozjel jsem to od prvního dílu a jel jsem nonstop a nemohl jsem od toho spustit oči. Příběh Earla Hickeyho a jeho přátel který se snaží napravit chyby co napáchal vás oslní a bavit vás budou celých dvacet minut. Paradní seriál který jsem omrkl už víc jak třikrát. Rád to omrku zase někdy. Seriál má i skvělý soundtrack, hromada známých songů a songů který jsem si oblíbil ztoho seriálu. Earl je týpek. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tento seriál nelze zařadit mezi to nejlepší ze seriálové tvorby, zůstává zde jeden důležitý fakt - málokterý seriál (a hlavně pokud jde o seriál komediální) si dokázal po celou délku trvání udržet poměrně vysokou kvalitu. Je to hlavně proto, že tento seriál má takřka nevyčerpatelný námět. Přesto vrcholu nedosahuje (nicméně u 2. a 3. série bych o tom snad i uvažoval :))... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

1. série Takový pohodový oddechový komediální seriál. Earl je zlodějíček, který objevil karmu, sepsal všechny své lumpárny na papír a snaží se každou z nich napravit. A pokud náhodou si dá pauzu nebo nechce něco napravit, karma si ho ihned najde a dá mu to pocítit. Velice se mi 1. série líbila, baví mě to a neustále si musím pouštět další a další díly. 2. série je vlastně hodně podobná té první, pořád Earl plní věci ze svého seznamu, pořád je tam spousta vtipných momentů, možná je však v této sérii trošku více záběrů kdy se vracíme do minulosti. Pořád ale perfektní jako první série. A nejlepší epizoda druhé série jednoznačně "Hráli jsme v seriálu" (Our "Cops" Is On!). Ve 3. sérii nastane mnoho zvratů. První polovina série se odehrává ve vězení, už to chtělo nějakou změnu a vězení je dobrý nápad. Druhá polovina série už je ovšem trošku slabší, Earl je několik epizod v komatu, takže se tam nic moc neděje a poslední díly jsou věnované vztahu Earlovi a jeho ženě, což taky nebylo až tak dobré. 4. série tu hodnotím se zpožděním, už si tolik nevybavuju o čem to přesně bylo, ale ta série byla fajn. Také jsme se konečně dozvěděli pravdu o Krabákovi. Jen škoda, že seriál nemá žádný konec, určitě by si ho zasloužil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem takřka celou první sérii a vyjma nápadu s odčiňováním hříchů a několika málo vtipů, které bych ovšem spočítal na prstech jedné ruky, jsem si nevšiml ničeho, kvůli čemu bych měl dát více než tuhle jednu hvězdu. Bohužel, Earle, jsi příliš velký idiot na to, abys mi mohl být sympatický. A tvému seriálu chybí jen nahraný smích. Trapné. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Earlovo (Jason Lee) auto je Chevrolet El Camino z roku 1973. V epizodě Vánoce, lži a tajemství (2005) Earl řekl, že dveře na straně řidiče pocházejí z El Camina z roku 1977 a převodovka z Chevroletu Camaro z roku 1987. (J.F.B.)
  • Epizoda měla mít pokračování v 5. sérii, která ovšem kvůli klesající sledovanosti nevznikla. (LEGACY)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama