Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to pořádně divné a hloupé, ale zároveň docela působivé. A pak že pořádným exploatačním filmům odzvonilo. Jessica Alba by ale měla konečně pochopit, že normální lidi hrát nemůže (bohyně či superhrdinky klidně) a taky že už i seriózní recenzenti vážně čekají, kdy se konečně odváže a ukáže v rouše Evině! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi tak 30 min jsem čuměl na postmoderní romantickou sračku, kdy jsem kroutil zadkem po židli a nemohl si najít to své místo, no paaak... pak se stalo nečekané - zrada! Čuměl jsem jak chléb z tašky a jaksi jsem to nečekal, protože jsem si nečetl obsah jako tradiční gay. Že je Alba mrcha jsem věděl, no že až taková, a celkově že to bude mít takový zvrat?! Málem jsem to nerozdýchal a někoho by to mohlo stát i život... No naštěstí 84 min. se celkem v klidu rozdýchává. 6/10 a ponaučení? Penize tě přivedou do hrobu, Milane! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zářný případ toho jak se dá skvělý nápad pohřbít nezkušeností tvůrců. Filmu se nedá upřít zajímavá atmosféra a slušné zvraty ale celkově vypadá jako obyčejný televizní snímek na sobotu večer. Co se týká herců tak Christensen není špatný ale Jessica Alba se v druhé polovině tak začne snažit hrát až vypadá neuvěřitelně směšně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhujícím způsobem natočený snímek, jehož intimita a oduševnělá romantika skvěle ladí s výtečně promakaným scénářem a originálním nápadem, který jsem ve světě filmu dost možná ještě neviděl. Poprvé v životě Jessica Alba není jen na okrasu a Hayden Christiansen není pro smích. Už tenhle fakt je natolik raritní, že není možné film nesledovat s nadšením. Přidejme vynikající vedlejší role a minutu co minutu brutální a nekompromisní útok na city, přičemž jak Hayden, tak divák se nestačí divit, jak se to nakonec všechno zvrtne. Závěrečná proměna je těžko uvěřitelná, nicméně koncepčně naprosto v pořádku. Originální a odzbrojujícím způsobem ambientní a procítěný film. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Obsah mluví za vše, těžko víc komentovat bez prozrazení děje. Teutates začátek nazval "postmoderní romantickou sračkou", s tou pasáží jsem problém neměl, čekal jsem co přijde. Spíš později byly chvíle, kdy byl děj pomalejší, jakoby nadbytečný, říkal jsem si slušný nápad, ale na dvacetimunutovou scénku, ne to roztahovat na celý film. Ale neskončilo u toho. Nevím, jak moc byl děj reálný, ale vše do sebe hezky zapadalo. # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 0 | napětí 7 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)

Reklama

Reklama