Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kriminálnom prostredí sa odohráva najnovší film Johna Maddena (Dôkaz, Zamilovaný Shakespear) v hlavných úlohách s Diane Lane (Neverná) , Mickeym Rourkom (Sin City, Vtedy v Mexiku) a Thomasom Janeom (Pomstiteľ). Carmen Colsonová (Lane) a jej manžel Wayne (Jane) sú nútení zostať v programe pre ochranu svedkov. Kým si oni myslia, že sú v bezpečí, dvaja vrahovia s cieľom ich "odtajnenia" sú im na stope. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

tron 

všechny recenze uživatele

„Chytia ich predtým, ako nás zabijú?“ – „Áno. Predtým. To bude najlepšie.“ John Madden, Mickey Rourke, Diane Laneová, Thomas Jane, Joseph Gordon-Levitt, Lawrence Bender, Elmore Leonard a Rosario Dawsonová sú zaujímaví režiséri, herci, producenti a spisovatelia. Preto som sa na ich spoločný projekt tešil. Nanešťastie, po sľubnom rozjazde sa snímka začala topiť v brutálne sa meniacich postavách (život je všelijaký, ale aby som postavu prvú polovičku filmu líčil ako nájomného vraha, ktorý si chce kúpiť indiánsky domček a usadiť sa a v druhej z neho spravil jednorozmernú filmovú sviňu, to je riadny hazard s trpezlivosťou diváka), nelogickom správaní, nesympatických postavách (trápne afektovaný Gordon-Levitt, napriek tomu chalana zrejme čaká obrovská budúcnosť). Herci idú na 14%, nezmyselná smršť násilia, mdlé dialógy, zbytočne vulgárne postavy a ako mnohé filmy z dielne bratov Weinsteinovcov, i tento pôsobí chaotickým, dodatočne prehnane agilne zostrihaným zmäteným dojmom (84-minútová stopáž veľa naznačuje, vôbec by som sa nečudoval, kebyže niekde v trezore existuje dvojhodinový režisérsky strih). Osobne som sa na film najviac tešil kvôli Mickeymu Rourkeovi. Bohužiaľ. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Killshot je film, který si hraje na supertriller. Je to ale jen kostrbaté drama postavené na podivném honu za dvěma svědky zpackaného vydírání. Vážně mi ušla ta "hlavní zápletka", kvůli které se dva nesourodí zločinci honí za dvojicí manželů řešících osobní problémy v partnerství. Těžkouvěřitelná šlamastyka. Hudba špatná, ale dobře vložená. Když přejdu navoděstojící děj jde celkem o slušnou podívanou s pomalým zábavným tempem. Musím na závěr vyzdvihnout výkon J. Gordon-Levitta, který předvedl, že když chce, umí. Jinak průměr 60% = 3/5 ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Killshot je poměrně rozporuplné a nevyrovnané dílko. Největší mínus, a bohužel docela zásadní, je naprosto trestuhodné zacházení s hlavními postavami. Jsou to v podstatě loutky, nevíme, kde se vzali, o co jim jde a především, proč dělají to, co dělají. A to se týká zejména hlavní postavy - Černého ptáka (Mickey Rourke). Povoláním profesionální zabiják, který se spřáhne s totální nulou - zabijákem amatérem a zlodějíčkem v jedné osobě - aby spolu začali pracovat...ale proč? Autoři nám předkládají jakousi paralelu s bratříčkem (výčitky, pocity viny), snahu využít ho jako bílého koně, ale to vše je nemysl. Prostě motivy Černého ptáka jsou nejasné, když si dáme na váhy plusy a mínusy tohoto jednání. No a to se vlastně týká i další myšlenky - kdokoliv na mě koukne, toho čeká kulka v hlavě, protože by mě mohl identifikovat. Na tom to celé stojí, ale když se má střílet, tak se nestřílí, když nemá, tak ano...No je to prostě slátanina. Ale abych byla i pozitivní: je to asi první film, kde se mi líbila D. Lane a i ten oteklý Mickey Rourke nakonec měl své kouzlo. A dovedu si představit, že kdyby téma dostal do ruky zručnější režisér (John Madden obdobně zpackal i nadějný film Důkaz a dalo by se pokračovat), mohlo to být opravdu drama a thriller...takhle chaos a plytkost, kam se člověk podívá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Luxusné obsadenie vo filme, ktorému by viac svedčalo nedeľné televízne popoludnie než seriózny filmový večer. Ale bez tohto obsadenia by som ho nepozeral... Film neprináša nič zaujímavé, natočený je totálne rutinne a snaha o určitú hĺbku Rourkovej postavy je skôr smiešna... Ako televízny projekt by som ho hodnotil lepšie, lebo nejde o nejaké vyslovené fiasko, ale nič to nemení na fakte, že Killshot je... zbytočný... ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Na začátku mě to fascinovalo. Tajemný vrah, podivná zákoutí ameriky a zdánlivě nesouvisející příběh sadistického a šíleneého, začínajícího zabijáka a gaunera. Pak se to ale zvrhlo v jakousi vykonstruovanou zápletku, do které zapadla neúplná rodinka v rozvodovém řízení a celé mé nadšení ochladlo neboť se to proměnilo v obyčejný neakční drama thriller. Sakra, asi lepší než drátem do oka, ale žádná hitparáda to taky nebyla. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Datum uvedení filmu se několikrát změnilo, protože film prošel řadou dotáček a přetáčení. Původní termín dokončení měl být v lednu 2006. (CliffLee)
  • Všechny scény zahrnující postavu zkorumpovaného policisty Ferrise Brittona (Johnny Knoxville) byly vystřiženy z finální verze filmu, protože se při testovacím promítání lidem nelíbila jeho postava. (CliffLee)

Reklama

Reklama