Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva na novo objavenom ostrove, kam je poslané vyšetrovacie komando k prebádaniu terénu. Ich objav je šokujúci! Ostrov obýva obrovský varan a nenásytná kobra. A sú naozaj veľmi hladní. Celý tím musí nasadiť všetky svoje sily a postaviť sa dvom hrozivým predátorom. (oficiální text distributora)

Recenze (170)

t_gon odpad!

všechny recenze uživatele

K obrazovce mě přitáhnul název jednoho clena z Dua filmu (proste mam rad tyhle tvory od malička). Tušil jsem že to bude něco špatného, ale byl jsem vedle - je to absolutní šlichta!!!O výkonech herců se nedá mluvit - pač tam jen tak dementně postávaj, kecaj své tupé repliky a čekaj až zhebnou. Tak jak jim to scénař (ostatně taky debilně) dal do vínku. No a ty triky (asi někdo v garáži oprášil ZX Spektrum) - komičtější než samotný film...Vidět takové filmy, tomu se říká utrpení! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak bando mám bezva nápad na horor. Natočíme varana, natočíme kobru, šoupneme je dopředu obrazovky aby vypadali obrovští a vsuneme tam natočené ječící lidi co jim budou běhat mezi nohama a pak..... Momeeeent...to nejde rejžo...Proč by to nešlo? No rejžo kobra přece nemá nohy. Ne jo? Aha...no nevadí...tak budou běhat jen mezi nohama varanovi a šoupneme tam třeba nějaké výbuchy koupil jsem petardy od číňana ve večerce. Jdeme na to klapka, kamera, akcééé joj to bude bomba. EHM ....Mno já jako divák říkám - Ne rejžo, nebyla to bomba. Byla to tragédie ale i tak díky celkem jsem se zasmál asi na pět minut ke konci filmu. Ale ten název je super :-D ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

* a půl. V rámci béčkových "monster movies" se jedná o poměrně vydařený kousek. Několika minutová kreace drsňáka Paula Logana v úvodu filmu povyšuje toto veledílo o celou půlku hvězdičky nahoru:D Ještě než se vydal na lov "Mega Piraní," byl pověřen prozkoumáním ostrova, na němž probíhají vládní experimenty. On, ani jeho průzkumná jednotka však nemohli tušit, jakému nepříteli budou muset čelit. S průběhem děje, i scénářem jsem docela spokojena. Velmi poučné pro mě byly přednášky pohledné, černovlasé vědkyně. Dr. Richardsonová začala nezvaným návštěvníkům postupně objasňovat celý experiment. Nezapomněla přitom zmínit úspěchy, kterých při něm dosáhli. Poté připustila, že se jim vše vymklo z rukou. Takže se všichni musí urychleně dostat z ostrova. Během jejich dlouhé cesty se nám samozřejmě nabídne pohled na digitální kreatury, dočkáme se tradičních klišé, nelogiky i dramatických scén a dialogů (Pan generál zapáleně hovoří o tom, že zmiňovaný ostrov nechá bombardovat, dokud z něj nezbyde jen prach. Po provedené akci, kde shodili na celý ostrov asi tak 7 bomb, nebo co to bylo, ostrov stále stojí. Trochu se z něj kouří, ale vypadá to, že ostrovní flóra neutrpěla žádné větší újmy. Natož, aby bylo zcela jisté, že rozhodně zlikvidovali všechny "nepřátele":) Během sledování mě napadlo, že zřejmě asi sepíšu nějaký seznam na téma "Největší klišé a klasické postupy B - Monster a Katastrofických Movies." Závěr filmu nechává otevřený konec a zároveň navazuje na předchozí události a jeden "drobný" vedlejší problém, který experiment taktéž zapříčinil. A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ve skřecích zmutovaných plazů rozpoznal skřeky příšer z legendární hry Doom:) "Osmatřicítka nedokáže zastavit to, co je tady na ostrově.", "Vypěstovali jsme akr vysokou kukuřici, dalo se z ní upéct milion bochníků chleba." :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud se u většiny filmů, kde jsou obrovská monstra, těšíte na scény, kde se monstrum objeví, a nebaví vás scény, kde není a kde se jen kecá, snímek „Varan vs. Kobra“ je přesný opakem. Zde vás nebudou bavit scény s monstry a budete si užívat scény, kde jsou je lidé a kde se snaží herci trochu hrát. Ani tak vás ale snímek moc nenadchne, protože je to prostě slabé. Hodně slabé. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý večer dámy a páni. Vítejte u dnešního zápasu mezi 16ti bitovou Kobrou a Varanem, který vypadá o něco málo líp než plyšák, který Vám leží nad postelí. Kobra, která vzezřením vypadá, jako kdyby vylezla ze stroje času a digitálních efektů z roku nebreč. Varan na druhé straně už je na tom o trošku líp. Škoda jen pošramocené grafice, která z Varana udělala postavu z počítačové hry Tomb Raider, která v roce 1997 měla revoluční grafiku. Jenže tento film, budiž mu země lehká, má rok vytvoření 2005. Nicméně pojďme se zaměřit na samotný fight, který již začíná. Ale kdeže, Kobra ani Varan nezačali ze sebe trhat své hadrové vnitřnosti, rozhodli se společně rozcupovat pár idiotů, kteří chodí po ostrově a myslí si, jak inteligentní a chytří jsou, když na tom ostrově vůbec jenom jsou. Mrtvol je požehnaně, ale všecko je to naprosto brutálně debilní. Kdo nakonec vyhrál nechám na Vás. Počítat se mi mrtvoly opravdu skutečně nechtělo a pár minut před koncem jsem odpad do kómatu. A vůbec mně to nevadilo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V českém dabingu se dozvídáme, že varan a kobra byli vybráni k vojenským experimentům, protože jsou obojživelníky. Ve skutečnosti patří oba tito živočichové mezi plazy. (pajik)
  • Stíhačky útočící na ostrov se změní z typu F-16 Falcon na typ F-4 Phantom II, a poté zpět zpět na F-16. (Stejšn)
  • Aj napriek faktu, že sa vo filme výslovne uvádza, že vojaci sú príslušníkmi americkej armády, lietadla na záberoch sú ruské MiG-23, dokonca aj s ruskou vlajkou na chvoste. (beso74)

Reklama

Reklama