Reklama

Reklama

Občan pes

Trailer

Obsahy(1)

Stydlivý vesnický kluk Pod se vydá do Bangkoku, rozhodnutý prorazit ve velkém městě. Najít tady zaměstnání není tak těžké: brzy začne pracovat v rybí konzervárně na lince na zpracování sardinek. Nešťastnou náhodou tu však přijde o prst. Začne se potloukat po městě ve snaze najít plechovku, v níž by mohl jeho uříznutý prst být. To je ovšem pouze začátek surrealistické pohádky plné absurdního humoru a vizuální virtuozity. Bohaté používání digitálních triků proměňuje šedivý Bangkok v město jasných, téměř kýčovitých barev a podivných prostředí. Film vychází z knížky, kterou napsala režisérova manželka Koynuch (a kterou on pak ilustroval), přičemž nebere sám sebe příliš vážně a obsahuje neobvykle vysokou dávku sebeironie. Jako kdyby chtěl říct: Smějte se mi! Přesto je ale zároveň dojemný, originální a vtipný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

rawen 

všechny recenze uživatele

milý, prapodivný, nevyrovnaný, nenáročný,,, pokus o pokus napodobit Amélii z Montmartru trochu vyšel, trochu nevyšel - - - a já se trochu bavil, trochu nebavil, občas i hodně bavil a hodně nebavil... možná kdyby tvůrci nechtěli být tak moc originální, vyšlo by to líp - u mě tak 6/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Barvitá a svižná, absurdní a bizarní komedie. Neuvěřitelně přehnané barvy (hlavně ve scénách z venkova), muzikálové vsuvky, které strhávají měřítka praštěnosti, hrdinové nosící jména jako Pod, Yod, Jin nebo Tik. Děj samotný je vyloženě surreálný. Prostě nic, o čem by mělo cenu psát, tohle se musí vidět. ()

Reklama

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchá báchorka, která sice příliš nepřekvapí příběhem, ale zase pohltí vizuálně dokonalým světem a přehršlí surreálných nápadů, zabalených do jásavě barevného balení. Moje první setkání s thajským filmem, bylo celkem dobré, i když jsem čekal od tohoto všude vychvalovaného filmu poněkud více. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Čím víc něco hledáš, tím těžší je to najít. Když ale přestaneš hledat, najdeš to........... Příběh hledání ztraceného prstu mě dostal a to je teprve začátek. CITÁT - Naštěstí měl prst ve zvyku si neustále poklepávat......... Pod, Yoda, Kong, Muay, Jin, Malá Máma i Toshid se teprve začínají hledat. Pod se bojí ocasu, který mu vyroste na prdeli, Jin nemá ráda plasty a má bílou knihu, která ji jednoho hezkého dne spadla z nebe, Kong čeká, kdy zase budou pršet motocyklové přilby, Yoda se rád mačká v autobuse, Mai asi uteče do Číny a medvěd Toshid je jen kuřák. Zajímavý příběh, krásné písně, příjemní herci (Až na Yodu) a trocha toho humoru. Je tu také možno zahlédnou pár narážek na známé filmy. Například kniha spadlá z nebes je alter ego skleněné lahve od Coca-Coly, která spadle z nebe ve filmu "Bohové musí být šílení", nápis v jedné firmě hlásá Googboy Enterprise, což je narážka na "Star Trek" a kuřácký alkoholik Toshid je plyšový mluvící medvěd ne nepodobný Tedovi z filmu "Méďa". Příběh babičky a její cesty ke znovuzrození mě dostal. CITÁT - Jdu si jen opatřit nějaký hmyz k snědku........ Olizující Tik je hodně nechutný a je to nejoplzlejší příběh v příběhu. Ale život jde dál a tohle je obilí a ne strom Petr. Je to barevné, je to hravé, je to příjemné, je to veselé a chvilkama se to tváří jako erotický gay román. CITÁT - Bangkok: Město ocasů............ ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která ve mě vzbudila jisté zklamání. Čekala jsem opravdu více. Ale čeho vlastně více? Jak říká May, je to opravdu pohlazení, jemné pohlazení po tváři, které je ovšem sotva cítitelné. A za nejsilnější vjem z celé té pestrobarevné, bláznivé komedie, považuji pocit ze sounáležitosti s milovanou bytostí, která neustále uniká nastraženým sítím lásky do kterých se tak snadno spousta lidí zamotá, ale ona je jiná, nezdá se být bystrá, ale i přesto stále uniká, a v momentě, kdy už přestáváme doufat a klást pastičky, je to ona, milovaná bytost, která sítě sama napne a vklouzne do nich. A my jen zíráme a nevěřícně kroutíme hlavou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Chuck Stephens, který ztvárnil Petera alias Andreho, byl autorem anglických titulků k filmu. (Terva)
  • Film je natočen podle stejnojmenné novely, kterou napsala Siripan Techajindawong, manželka Wisita Sasanatienga. (Raztubyl)
  • Na soundtracku se podílela i skupina Saliva Bastards, jejíž zpěvák Mahasamut Boonyaruk ve filmu hraje Poda. Několik skladeb pro film složil také režisér Wisit Sasanatieng. (Raztubyl)

Související novinky

Filmasia 2006

Filmasia 2006

04.11.2006

Ve dnech 30. 11. - 3. 12. 2006 se v pražských kinech Světozor a Aero uskuteční již druhý ročník asijského filmového festivalu Filmasia, letos zaměřený na Tchajwanskou kinematografii. Ta v posledních… (více)

Reklama

Reklama