Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Fr 

všechny recenze uživatele

Přestože byla letadla vynalezena teprve nedávno, rychle se stala nástrojem války. A zrodil se nový typ hrdiny..... Sympatičtí hrdinové, dobrý zvuk a to nejlepší přichází, když dojde na letecké souboje. PARÁDA! Je to taková pohádka o rytířích, princezně, dracích a lásce, prošpikovaná dobrodružstvím, napětím a špetkou humoru. Já byl spokojen. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdo jako já v sedmdesátých letech vyrůstal na Bigglesovi (dodnes ten ohmataný sešit vydaný v roce 1969 a ilustrovaný Zdeňkem Burianem přechovávám jako klenot :-), ten si to blaženě užil bez ohledu na všechny výtky, které by mohly zaznít ke scénáři, digitálnosti leteckých soubojů, délce či čemukoli jinému. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Čas do Rudého barona musí nadšenec do světových válek a soubojů leteckých es nějak vydržet, tak proč ho neodpočítat s pomocí Američanů v Paříži... totiž na francouzském nebi? Kupříkladu proto, že brnění pánů rytířů podezřele připomíná staniol a můj dojem, že jejich šavličky a koníčci jsou dřevění, nesouvisí s tím, že jejich Pegasové se v té době vyráběli ze dřeva, jako spíš s laciným dojmem z celé téhle podívané. Jean Reno se sice tváří tak zarputile, že potkat ho v noci, tak se místo usilování o pozvání na snídani slovy Míry Bosáka zahryznu do stromu a dělám suchou větev, ale s drsností Leona nebo Viktora už má tahle nájem splácející pásová výroba výrrrazů nás drrrsňáků frrrancouzských společného pramálo. Druhou hvězdičku sice přihazuji za jeho neselhávající charisma, ale je to poprvé, co je hvězdička současně výstražným záhlavcem. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hadraplánový Top Gun se srdcem na dlani, tunou digitálních stíhaček a tváří naivního desetiletého hošíka. Jedno klišé střídá druhé, ale svižná režie navozující dojem kýčovitě vybarvené retrofotky vás udrží ve střehu po celé dvě hodiny. Nečekejte realismus nebo hluboké citové výlevy. Tady si jen chtěl někdo zablbnout s letadýlky a uspokojit teenagery. V tomhle ohledu to vyšlo na jedničku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž v popise filmu napísať "v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války" je pre mňa tak trochu cez čiaru, čo je už na zabíjaní a vojne atraktívne: To už k seriálu o leteckých katastrofách môžu napísať "dokument o pútavých pádoch lietadiel s pôvabnými scénami paniky a hrôzy". Nuž ale k tej aktraktivite. Tie zábery z lietadla sú tak trápne štúdiové, že v počítačových hrách to vyzerá reálnejšie a to platí aj pre rok 2006. Myslím, že tie zábery sú vizuálne tak na úrovni spred polstoročia, ak nie viac. Efekty na úrovni braku. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Když Beagle (David Ellison) popisuje výzbroj nových trojplošníků, zmiňuje kulomety Spandau s ráží 9mm. Kulomety Spandau M1908/15, ale používali střelivo ráže 7,92 × 57mm Mauser. (Rubicon)
  • Na výrobě tohoto filmu se podílela i česká firma Historická letka republiky Československé, která vyrobila několik replik letadla Nieuport Nie 17. [zdroj: www.historicflight.cz] (PaulxH)
  • Jennifer Decker, která ve snímku ztvárnila Lucienne, je známá francouzská divadelní herečka a Rytíři nebes jsou jejím hollywoodským debutem. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama