Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Dobrovoľníci sa zoskupujú na základni Lafayette a po absolvovaní výcviku sa stávajú členmi leteckej eskadry, ktorá má len dve úlohy: po prvé prežiť a po druhé zostreliť Nemca. Priemerná životnosť týchto bojových zoskupení je určená v rozmedzí od troch do šiestich týždňov. Pri pomyslení na túto skutočnosť si každý letec uvedomuje, že práve ten následujúci let môže byť pre neho ten posledný. Preto títo "odpadlíci" vo voľnom čase upevňujú vzájomné vzťahy, poprípade nadväzujú nové (milostné) a čakajú na svoj osud...Overená, ľahko odhadnuteľná retro montáž, v ktorej sa miesia jak prvky z obdobia 1. svetovej vojny (naleštené dvojplošníky, švihácke ošatenia pilotov), tak vymoženosti súčasnej techniky (zdigitalizované prestrelky na otvorenom nebi), ktoré - povedzme si na rovinu - v tomto zápolení nepodnecujú k úžasu, a skôr nasierajú. Moc uhladené a zjednodušené. Málo živelné i strhujúce. Apropo ten titul potešil, no :) 2,5* ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

z hovna bic uplietli a stali sa hrdinami 1. sv. vojny. typicki amici. zhovadeny film. james franco prehrava v kazdej scene, pretoze to nie je herec, to je lakadlo na zeny a jeho usmev ma dost tyral, ked som ho uz videl po 10 krat. jean reno tiez uz hra v samych srackach a nevie si vybrat poriadnu rolu. ostatni su tam na paradu, aby ste si ziskali ich sympatie, resp. neziskali u nemcov, ale na druhej strane mi nemci boli viac sympatickejsi. ale zase nemozem len kydat - akcne sceny boli pekne natocene aj ked tie digi triky su strasne, no ale pri 60 mil. rozpocte, kde vam treba ako tak prostredie vytvorit sa ani necudujem. mozno keby rezia a hlavne scenar skoncili v schopnejsich rukach, nebol by to prepadak na plnej ciare a ja by som dal o 1* viac. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmov z vojnového prostredia je veľa, teraz si tvorcovia vybrali tú prvú. A natočili výborný film, síce bez nejakých komplikovaných štúdiách mysle hlavných hrdinov, alebo dusnej atmosféry. Je to taký odľahčenejší vojnový film, takže zaujme aj širšiu verejnosť, herecké výkony sú pomerne slušné, akcia je perfektne nakrútená a je to o vyše pol hodiny kratšie ako väčšina podobných filmov. Flyboys by som prirovnal k novému Pearl Harboru, až na to, že sú ako som už spomínal z prvej svetovej vojny. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční popcornový nářez ze zatím nepříliš provařeného období první světové války. Navzdory velkému počtu klišé, a dojemné romantiky a chlapského poplácávání zcela bez problémů zkousnutelný. Dialogy vcelku přsvědčivé, romantika fungující, soubopje opravdu napínavé, skvělá hudba.. A Jean Reno !!!! 90% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z první světový. Z druhý se dá najít film na každym rohu. Mno ale prvotní nadšení ze mě celkem rychle spadlo. Přišlo mi, že se to celý točí kolem tamtý údajný prostitutky, která Jamese zachránila a on se do ní nečekaně zamiloval. Pak nuda nuda, pár dobrejch okamžiků, ale celek dává holt 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Snímek je natočen podle pravdivého příběhu letecké eskadry USA "Lafayette", jež v první světové válce bojovala v Evropě proti Němcům. (messiah)
  • Ve snímku se zmiňuje bitva u Verdenu (1916) a hlavní hrdinové poté dostávají podle slov svého velitele nejnovější Nieuporty 17 (ve službě od března 1916). Přesto se na nebi střetávají s Němci létajícími ve Fokkerech Dr. 1, které však byly vyráběny a zařazovány do bojů až v roce 1917. (ČSFD)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama