Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí dokumentu, kde se Ewan vypravil s Rayem Mearsem do honduraské džungle, mi tady potvrdil, že je velkej sympaťák a taky dobrodruh. Nicméně odlehčený styl natáčení se projevil na formě, takže Long Way Round není ani ryba, ani rak. Pro motocyklové fanoušky tu bude málo motorek, milovníci cestopisů se toho zase moc nedozví o kulturních, historických a jiných zajímavostech z míst, které oba pánové projeli. To nic ale nemění na tom, že se jedná o takovou příjemnou oddychovku, která si na nic nehraje a určitě stojí za zkouknutí. PS: nejvíc mě pobavila scéna v domě ukrajinského mafiána, který se tu vyvalí s kytarou v jedné ruce a s AKáčkem v druhé :D ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svižné, zajímavé, člověk pozná mnoho kultur a ještě víc povah lidí v daných zemích, nenudí se a celkově má pocit, že si svoji chvilku u tohoto pořadu patřičně užil. Mohl bych toho napsat klidně víc, ale to bych jenom rekapituloval ostatní, což se mi moc nechce. Zkrátka dokument, na úrovni BBC. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť polovičatý cestovateľský dokument, v ktorom sa slávny herec a jeho kamoš zastavia aj v Čechách a na Slovensku. Prejdú v podstate celú zemeguľu, no z kultúry a života či stravy v jednotlivých krajinách sa dozvieme pramálo. Viac sa sústredíme na motorky, nie najlepší stav ciest a vyplakávanie. Predovšetkým Ewan nezvládal akúkoľvek ťažšiu chvíľku, dokonca aj na kolotoči sa skoro pokakal. Všetko je síce ladené do toho ako dvaja chlapi na motorke obídu celý svet, lenže až príliš sa do centra pozornosti dostáva aj tzv. podporná skupina, ktorá ide celý čas za nimi a je pripravená im kedykoľvek pri rôznych nástrahách pomôcť. To samozrejme uberá na celom tom čare, koľko toho títo Briti dosiahli. Za ich peniaze by takýto dokument natočil asi ktokoľvek, kto vie naštartovať motocykel. P.S. Dokument má 10 častí, žiaľ tu na čsfd niekto uviedol len sedem... https://dokumenty.tv/dlouha-cesta-komplet-1-10-dokument/ ()

2scha 

všechny recenze uživatele

V rámci choroby jsem viděl všech 7 dílů naráz. V televizi jsem náhodou zahlédl posledních 10 minut čtvrtého dílu. A druhý den (díky internete!) jsem ráno s cestovateleli už balil bagáž a večer byl v NY. Pro mě věc, která mě náramně chytla, s chlapama jsem to fakt prožíval a fandil jim jak malej kluk. Pro mě jasnejch ***** ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výtku bych směřoval akorát k formátu, resp. 10-dílné variantě, kde jsou celé 2 díly věnované (fakt zdlouhavé) přípravě a finální závěrečný je zase úplně zbytečná "1 year later" rekapitulace, což sice zní docela zajímavé, ale nic nového tam v zásadě kluci už neřeknou. To mezi tím je ale supr čupr dobrodrůžo, které možná není tak bezprostřední jako české expedice disponující daleko menším rozpočtem a hlavně schopnostmi si leccos opravit, ale nechybí tomu nejen řada wtf momentů (Igor), ale především působivý elán a různorodé emoce. Zejména Ewana, který viditelně nebyl do té doby na nic podobného zvyklý, bylo zajímavé sledovat, jak od neustálých obav a celkové emocionální nestability postupně přešel do "nic mě nerozhází" fáze a začal si užívat i ty největší překážky. Možná tím působil občas otravně, ale rozhodně po lidské stránce uvěřitelně. Jeho parťák Charley je prozměnu typ člověka, co drží člověka nad vodou i nejtemnějších chvílích a skvěle se spolu doplňovali. Oproti trabantům je tady větší focus na lidi a motorky. Osobně bych ocenil více doprovodných záběrů, ale pravdou je, že v roce 2004 nebyly drony a kvalita přenosného vybavení nebyla nijak extra valná. A asi i proto Long Way Round působí vizuálně občas trochu chudě, obrazově na úrovni lepšího home videa a to i navzdory jinak profesionálnímu střihu. Nevadí, cestopis i tak parádní a těším se na pokračování. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)
  • Ewan McGregor a jeho vtedajšia žena Eve Mavrakis si adoptovali malé dievčatko menom Jamyan, ktoré Evan stretol v Ulanbatáre v Mongolsku žijúce na ulici bez rodičov. (LUIGISde)
  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama