Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 4
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (653)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač žánr fantasy, tak knihám se pro samou hloupou agitku hrubě nedostává právě fantazie. V tomhle bodě zůstal Adamson předloze věrný. Natočil rutinérskou rodinnou podívanou o tom, kterak čtvero nezletilých fracků, za pomoci neuvěřitelně egocentrického chlupatého Ježíše, pobije stovky nevinných otců od rodin. A navzdory těžce směšným závěrečným patnácti minutám (i když pojízdná zbrojovka Dědy Mráze z jedničky zůstala nepřekonána) a nic moc tempu je to lepší film než minule. Pěkně se na to kouká, dobře se to poslouchá (pokud tedy zrovna nemluví Lucinka s Aslanem), Dinklage, myšáci a záporáci to celkem táhnou, ale ubohost dětských “herců”, především představitelky Lucinky, přes veškerou snahu přebít nedokáží. Kratší stopáž, snesitelná děcka a režisér s fantazií by z toho možná vykřesali více. Ovšem zase tak moc pravděpodobné to tedy není. Takže za tři slaboduché a vratké hvězdičky. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Bylo to knižní předlohou? Nebo je to snad vina režiséra? Nebo už děti moc vyrostli a tahounka roztomilosti, Lucy, holt už neumí udělat ten správnej kukuč... Nevim... ale kouzelnost prvního dílu, mě bohužel u dvojky minula... Já vim, že další díly člověka v 9 z 10 případů prostě tak nenadchnou. jednička byla nová, zavedla nás do světa, který neznáme. Světa plného neuvěřitelna a pohody... byla to prostě krásná P-O-H-Á-D-K-A. (To slovo zdůrazňuju pro ty, kteří zapomněli, že né za všim se schovává propaganda, bible a velehluboké poselství. koukejte na to jako na pohádku a přestaňte to rozebírat jako knihu od Freuda... To ste fakt tak hrozně vyrostli?) Ale dvojka už prostě neni ono.. Nedrží se tolik knižní předlohy, která je podle mě sama o sobě slabší, a chybí mi velkolepost malých i velkých činů, kterou mám na Lewisových knihách tak rád... Je to trošku škoda, ale pořád jsem se dobře bavil - trojka je tedy s plusem. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy jsou moc, jedna málo. Přesně mezi, a to jen díky trikům, výpravě a kryse s vocasem. Andrew Adamson by měl položit hlavu na špalek a navždy zmizet. Vytvořit tak nezáživných 140 (!) minut snad s takovým rozpočtem a tak špičkovou trikovou výbavou... to prostě nejde, ani když máte po ruce kvartet protivných dětí, doplněný o jednoho modýlka. Narnia 2 už není pouhou sterilitou. Je to ohnivá voda - když jí budete moc pít, umřete. 30% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Čekal jsem hrůzu, dostal jsem příjemnou pohádku, která sice v mnoha ohledech kopírovala Pána prstenů a byla plná klišé, ale co je v současné době originální? A ta klišé jsem si vážně užil. Normálně bych dal Narnii lepší tři hvězdy, ale vzhledem k tomu, jak špatně si zde stojí, 10% přidám... ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný propad od doby prvního dílu. Veškerá pohádková atmosféra, která skvěle doprovázela první díl, je nyní ta tam; a to, co dokázalo vtáhnout diváka do děje - krásná výprava a zajímavý děj - je nyní vystřídáno nudnou rutinou. Místo toho se dočkáme surových, naturalistických a barbarských bojů bez jakéhokoliv smyslu, které tvoří převážnou vatu příběhu... Kdyby byl rating PG15 - budiž, ale pokud to má fungovat jako film orientovaný na mladé publikum?! Rádobychytrácké triky s kamerou (šíp, přelety nad bojišti...) působí trapně a veškeré vizuální efekty, fantastičtí tvorové a ostatní havěť, jež je v drtivé většině případů hlavním tahákem diváků na film, je nevýrazná a kromě krásného vodního obra se úplně ztrácí v průběhu bitev. Nebýt nepatrného zlepšení hereckých výkonů hlavních tří představitelů, Bena Barnese a vynikající hudby Harryho Gregsona - Williamse, byl bych dal jednu hvězdu. Rozhodně největší filmové zklamání tohoto roku... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Čeští komparzisté, kteří se účastnili natáčeli scény závěrečné bitvy u vesnice Neznabohy na Ústecku, si stěžovali na špatné hygienické podmínky. Došlo to až ke dvojité návštěvě hygienické inspekce. (ondradvori)
  • Scéna na ulici, kdy Lucy (Georgie Henley) a Susan (Anna Popplewell) běží do metra, byla natočena v Praze, konkrétně u Rudolfina. Úvodní záběry z londýnské ulice jsou točeny u pražské Filozofické fakulty. Zahlédnout lze dále například Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech. (ondradvori)
  • Evropská premiéra se odehrála 17. června 2008 v Praze. (Larrysbride)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama