Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

misterz 

všechny recenze uživatele

Stará škola uprostred pochmúrnych lesov, čudné učiteľky, náznaky šikany medzi dievčatami, záhadné zmiznutia, samovražda.... Malo to všetky predpoklady na dobrý hororík so slušnou atmosférou a tajomným príbehom. Žiaľ, očakávania sa nenaplnili. Netvrdím, prvá polovica bola vydarená, mala mrazivú a tajomnú atmosféru, dejová linka dokázala vzbudiť zvedavosť a postavy sa vyvíjali nad očakávania dobre. Potom prišla druhú polovica a s ňou aj postupné rozpletanie príbehu, ktorý ma však bavil čím ďalej tým menej. Koniec bol už totálny úlet, niečo tak odfláknuté sa vidí málokedy. Škoda, potenciál tu bol, len ostal nevyužitý. 60/100 ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Až se roztočí, pitoreskní kolo osudu, vyhrát bych chtěl duši. Neboť právě tehdy budu moci odevzdat své já strachu. Naplno, bez zábran. Les je jedno z nejpřirozenějších hororových prostředí. Zlo, nebetyčné a mrazivé, nekonečné a nepojmenované, může přijít ze všech stran, může se skrývat za každým kmenem, v každé koruně i každém jejím listu. Prorůstá půdou po které chodíte, zahaluje nebe, ke kterému vzhlížíte. Lucky McKee i napodruhé servíruje lehko neuchopitelný, atmosfericky provázaný a vizuálně barevně kontrastní, bohatý příběh. Rozpačitě působící duchařina The Woods prokládaná větším spádem a svižnější zápletkou, než předchozí bizarnost May (2002), disponuje čímsi škrobeně skličujícím, pulzujícím. V záplavě moderních brutálních vykuchávaček a trochu jednolitých thrillerů s šokujícím závěrem, tady po celou dobu příběhu víte, tušíte, ale přesto s napětím očekáváte každou další minutu. Nic nového, nic zásadního, přesto prostě znepokojivého. Pravda, obsazení hlavní role rusovláskou Agnes Bruckner mi zpočátku moc nesedělo (sladce morbidní hrdinka May - Angela Bettis, která mi padla do oka okamžitě, tady alespoň namluvila tajemné hlasy lesa), ale překvapivě slušné prokreslení charakterů postav mě těch rozpaků nakonec zbavilo. Ba co víc - defilé nejcharizmatičtější hororové mandibuly, čiliže brady Bruce Campbella velmi potěšilo. Stejně rozpačitě na mě působil i hudební doprovod Johna Frizzella (mimo jité Vetřelec 4, Tajemství loňského léta), zprvu standardní, prchavý, později však mrazivě korespondující s vyprávěním. Zbývá už jen sečíst a tučně podtrhnout. Když si odmyslíte veškerá očekávání i žánrové předsudky, etablujete, vstoupíte do příběhu a necháte jím obstoupit vaše vědomí, můžete (avšak nemusíte) eskalovat v milé překvapení. Alespoň já, pomlátíc si vysoký čelo o garnýž, jsem nucen konstatovat, že tohle se mi vcelku líbilo. A co říct závěrem? Asi tolik: „Když bytostně nesnášíte zlo, pak s ním nebojujete, ale podléháte mu!“ [7/10] ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Od McKeeho som čakal originálnejšiu story a rozhodne nie som úplne spokojný, ale ten film zhruba po dvoch tretinách zvýši obrátky, pribudne brutality a v konečnom dôsledku, nakoniec efektívne spracovanie zvíťazí nad triviálnym scenárom. A mimochodom, celý čas som čakal na Angelu Bettis a ona sa neobjavila. Keby ste ju tam tiež hľadali, tak vedzte že iba prepožičala hlas. Lesom ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak nám Bruce Campbell poněkud zestárl a ztloustl - to já ovšem taky, takže není nač si stěžovat. A pokud jde o to pustit se do křížku s kořeny a větvemi obtěžujícími nevinné dívky, sotva lze nalézt zkušenějšího odborníka. O zjevné inspiraci Raimiho dílem se tu už zmínil nejeden uživatel a co se týče nápadné podobnosti ústřední zápletky s nedostižnou "Suspirií", také nejsem první kdo si jí povšiml. Originalitou a rychlým spádem tedy "Lesy" nijak zvlášť nevynikají a poněkud chaotický závěr snímku na dokonalosti také nepřidá, ale za zklamání bych tento vizuálně zdařilý a přiměřeně strašící horor určitě neoznačil. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horor. Viděl jsem ho kdysi na DVD tehdy mě nějak nebral, no a ted jsem ho viděl znova a už to bylo lepší. Nechápejte mě špatně celou dobu jsem čekal na Campbella, kterej se tu ale moc neohřeje. Ale jeho výstup je vždy stylovej. Film má zajímavej příběh a rozhodně nedá šanci nudit, ale je to takovej spíše mysteriózní horůrek kterej nebude asi pro každého. Celé obsazení je ale parádní a nevytknul bych nikoho, navíc herečka hrající správcovou s věčně cukací hlavou byla výborná. Atmosféra filmu se tu neuvěřitelně rozlejzá a působí skvěle a zároveň depresivně. A konec je už jen lahůdka. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)
  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno