Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Až na scénu s autem, kdy rodiče odvážejí Heather a na, jak to napsat, odfláknutý konec to byl pro mne nadprůměrný snímek svou atmosférou... Snímek, který mě přikoval k sedačce od prvních minut a až na zmíněné pasáže se mi líbil až do konce... Atmosférická a hudební stránka perfektní až mě mrazilo v zádech a zastavoval se mi místy dech... Herecký výkon Agnes Bruckner se mi též velice líbil... Pro mě velice přesvědčivý a dobře podaný výkon... Ke snímku se budu rád vracet, i když na začátku zmíněné věci mi asi budou trnem v oku napořád... ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa celkom tešil. MAY totiž považujem za výborný horor a jeho tvorcu som tipoval za talentovaného filmára. Bohužiaľ THE WOODS je neuveriteľne nudná zlátanina, ktorú za horor môžu pokladať iba ľudia, ktorí z predmetného žánru doposiaľ nič nevideli, prípadne tí, pre ktorých sú reprezentatívnymi predstaviteľmi tohto druhu filmov také "pecky" ako DE BONTOV ZÁMOK HROZY či KAMINSKÉHO DIABOL PRICHÁDZA. Hlúposti tváriace sa ako umenie, ktoré v konečnom dôsledku naplno odhaľuje neschopnosť ich tvorcov. OBITUSových (pre mňa nepochopiteľných) 5* nech všetci hororoví fanúšikovia berú ako varovanie. (3.10.2006) ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Tak asi budu za toho, co zabiji sekerou svuj oblibeny zanr, ale vzdyt to vyjma jisteho stylu/uniformity/barev nenabidlo nic, za co by se to dalo pochvalit. Kvuli tomu, ze tam tam hral obtlostly oblibenec Campbell a ze nejvic vykradali ze znasilneni v EvilDead me nostalgie nefackuje a nemuzu, ani kdych chtel dat vic. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Sklamanie hlavne z dvoch najzásadnejších pohľadov... : ako horor slabota, najmä keď pri každom pohľade na les začne nepochopiteľne divoká hudba (má to skôr opačný efekt), štruktúra postáv nemá šťavu a atmosféra pôsobí veľmi stroho. Paradoxne pri scénach akože na zľaknutie som sa začal rehotať. Taký Raimi by to dokázal poňať jednoduchejšie a vtipnejšie, tunak je to brané takmer smrteľne vážne. Potom druhá zásadná chyba je pri snahe vniknúť do historického obdobia (1965) v čarodejníckej škole. Tu sa dalo ako tak zachrániť film nejakými nápadmi vyznievajúcimi troška vierohodne, lenže som mal skoro pocit, že išlo o nejakú nevydarenú paródiu Harryho Pottera. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

No, hmm, tak co bych tak mohla k tomuto skvostu říci? Já se přiznám, že tupé na to, abych u toho žehlila, to bylo dost, ale i tak bych očekávala buď větší řežbu nebo větší duchaplnost (nebo duchů plnost, nebo prostě navíc něčeho, co z toho udělá horor). Motivy nejasné, jednání postav také a hlavní hrdinka to měla podpálit na začátku a byl by svatej klid. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama