Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hororové překvapení! Rozhodně jsem mile/strašidelně překvapen z tohoto filmu. Nízkorozpočtový horor odehrávající se jen v uvnitř a v okolí internátu oblkopený lesem. Možná by někdo namítl , že to je krapet nudné , když tam nikdo neumírá každou minutu a není vidět žádný "bubák". Ne to opravdu nečekejte. Příběh ani není kdoví jak originální (čarodějnice ovladly dívčí internát) , ale vše to vynahradí opravdu hutnou atmosférou a hostem na výsost hororě slavným - Bruce Campbell -. Narozdíl od Vesnice tady u mě zafungovalo ono tajemství a strach z lesa. Dívky nechodte tam ,nebo se nevrátíte. Sice by někomu toto nestačilo , ale pokud každý druhý horor je jen o uřezávání , sekání a zabíjení na každem kroku a kdy hned víme s čím máme co dočínění , tak toto je jako otevřít okno do zatuchlého pokoje a na chvíli nechat profouknout svěžím větrem. Přiznám se , že atmosféra co začla pomalu houstnout jsem očekávám konecnou pointu. Sice mě mírně nepřekvapila , tak si myslím , že mě pořadně mrazilo celý film. No a proč plný počet? Nebráním se pocitu , že prostě tvůrci milují jako já serii Evil Dead. Popíšu proč! Internát obklopen hrozným lesem ovládáným temným duchem/zlem. Především , ale host ve formě otce hlavní hrdinky Bruce Campbella , který se ke konci objeví se sekyrou a pořádně to tam poseká "Groovy". To za to stojí ! ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Až na scénu s autem, kdy rodiče odvážejí Heather a na, jak to napsat, odfláknutý konec to byl pro mne nadprůměrný snímek svou atmosférou... Snímek, který mě přikoval k sedačce od prvních minut a až na zmíněné pasáže se mi líbil až do konce... Atmosférická a hudební stránka perfektní až mě mrazilo v zádech a zastavoval se mi místy dech... Herecký výkon Agnes Bruckner se mi též velice líbil... Pro mě velice přesvědčivý a dobře podaný výkon... Ke snímku se budu rád vracet, i když na začátku zmíněné věci mi asi budou trnem v oku napořád... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Agnes Bruckner - (Heather Fasulo) +++ Emma Campbell - (Alice Fasulo) +++ Bruce Campbell - (Joe Fasulo) +++ Patricia Clarkson - (Pani Traverse) +++ Hudba: John Frizzell, Jaye Barnes Luckett +++ //////// Velmi slabucky horor, ktory nielenze neprinasa nieco nove alebo zaujimave, ale este je aj totalne nudny. Snad na konci sa to uz trosku rozbehlo, ale to som sa ani nespamätal a bol koniec. Aspon ze sa tu objavil Bruce Campbell znamy z hororov EVIL DEAD..... 25.06.2008 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zaujal nějaký americký film neokoukanou zápletkou. Jelikož jej mnozí přirovnávají k Argentově Suspirii je jasné, že originální námět to moc asi není, ale já jsem tento starý klenot neviděl, takže jsem si mohl The Woods užít se vším všudy. Tvůrcům se již od samotného počátku podařilo navodit příjemnou mysteriózní atmosféru, k čemuž jim dopomohlo vhodně zvolené prostředí. Dívčí škola obklopená lesem a především nepříliš sympatický personál dopomohli vytvořit potřebnou ponurost příběhu. Navíc divák začne velmi brzy fandit hlavní hrdince, která to tu opravdu neměla lehké. Agnes Bruckner navíc předvedla velice solidní herecký výkon, takže zpočátku si u mě získal režisér Lucky McKee hromadu plusových bodů. Mám sice rád, když je ve filmu spousta krve a brutality, ale tady jsem se bez toho v klidu obešel. Heather si sice projde menší šikanou, ale dokáže taky rány rozdávat, takže první polovina filmu mě vůbec nenudila. Jen jsem taky pořád očekával, kdy to pořádně rozjede hlavní lákadlo filmu (Bruce Campbell), leč marně. Pokud tedy nepočítám závěr filmu, ale tady u mě tvůrci narazili. S blížícím se koncem šla úroveň Lesů dolů. Očekávané kulervoucí finále se totiž nekonalo a ono rozpletení záhady mi přišlo trochu úsměvné. Přece jenom jsem si to představoval poněkud jinak. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Až se roztočí, pitoreskní kolo osudu, vyhrát bych chtěl duši. Neboť právě tehdy budu moci odevzdat své já strachu. Naplno, bez zábran. Les je jedno z nejpřirozenějších hororových prostředí. Zlo, nebetyčné a mrazivé, nekonečné a nepojmenované, může přijít ze všech stran, může se skrývat za každým kmenem, v každé koruně i každém jejím listu. Prorůstá půdou po které chodíte, zahaluje nebe, ke kterému vzhlížíte. Lucky McKee i napodruhé servíruje lehko neuchopitelný, atmosfericky provázaný a vizuálně barevně kontrastní, bohatý příběh. Rozpačitě působící duchařina The Woods prokládaná větším spádem a svižnější zápletkou, než předchozí bizarnost May (2002), disponuje čímsi škrobeně skličujícím, pulzujícím. V záplavě moderních brutálních vykuchávaček a trochu jednolitých thrillerů s šokujícím závěrem, tady po celou dobu příběhu víte, tušíte, ale přesto s napětím očekáváte každou další minutu. Nic nového, nic zásadního, přesto prostě znepokojivého. Pravda, obsazení hlavní role rusovláskou Agnes Bruckner mi zpočátku moc nesedělo (sladce morbidní hrdinka May - Angela Bettis, která mi padla do oka okamžitě, tady alespoň namluvila tajemné hlasy lesa), ale překvapivě slušné prokreslení charakterů postav mě těch rozpaků nakonec zbavilo. Ba co víc - defilé nejcharizmatičtější hororové mandibuly, čiliže brady Bruce Campbella velmi potěšilo. Stejně rozpačitě na mě působil i hudební doprovod Johna Frizzella (mimo jité Vetřelec 4, Tajemství loňského léta), zprvu standardní, prchavý, později však mrazivě korespondující s vyprávěním. Zbývá už jen sečíst a tučně podtrhnout. Když si odmyslíte veškerá očekávání i žánrové předsudky, etablujete, vstoupíte do příběhu a necháte jím obstoupit vaše vědomí, můžete (avšak nemusíte) eskalovat v milé překvapení. Alespoň já, pomlátíc si vysoký čelo o garnýž, jsem nucen konstatovat, že tohle se mi vcelku líbilo. A co říct závěrem? Asi tolik: „Když bytostně nesnášíte zlo, pak s ním nebojujete, ale podléháte mu!“ [7/10] ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama