Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Film tak neskutecne nudny a s minimem podarenych vtipu, ze jsem mel pocit, ze misto dvou hodin trva pet. Jde o temer identicky pribeh s o dva roky starsim Kurzem sebeovladani se Sandlerem a Nicholsonem. Jenomze ve chvili, kdy se Sandler podiva do kamery a vypada pritom fakt cool a sympaticky, Heder proste vypada jako retard. A tak by Skola svadeni dopadla snad pri kazdem srovnani s Kurzem sebeovladani. Proste provar. Nestoji to za to... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kopírka Anger management, ve které spousta potenciálně vtipných momentů vyšumí do ztracena, či zůstane někde v půli cesty a v ní předkus Dwaynea Dibleyho v ústech nesympatického Hedera, jenž vypadá jak Beck, co se shodou okolností proslavil písní Loser. Alespoň že School for Scoundrels připomnělo dva známé fakty a sice, že býti upřímným při svádění je až to nejposlednější a taky, že kdo něco umí, tak to dělá a kdo ne, tak to učí.. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kdo má trochu nakoukané podobné fígle a sám někdy věnoval tomu, jak "přijít díky pár trikům holce na kobylku", pro toho to musí být kouzelná nostalgická rekapitulace s pár vlastními nápady. Film má slušné tempo a chvílemi i překvapí nápaditostí, ale třeba přítomnost Bena Stillera se totálně míjí účinkem a Jon Heder v hlavní roli taky nic moc (tohle by Jacindu Barrett prostě nikdy dostat nemohlo). Škoda, že tvůrci nijak nenarušili to rutinní romantické schéma, pořád je to ta samá (únavná) pohádka o získání té vyvolené. A Billy Bob Thornton je mimochodem Bůh! ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie měla hodně dobře našlápnuto a momenty jako "paintball", "karaoke" nebo "rande podle taháku" neměly chybu. S blížícím se koncem však ŠKOLA SVÁDĚNÍ ztrácí dech a je to škoda. Těch pár písniček se mi líbilo a z herců nejvíc Michael Clarke Duncan. Verdikt - pohodová komedie na jedno rande, nic víc. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film bych rozdělil na třetiny. První je o tom, jak dr. P z bandy zoufalců (včetně Rogera) dělá sebevědomé frajery (40%), druhá o tom jak dr. P přebere Rogerovi dívku Amandu, jak o ní bojují a navzájem si dělaj naschvály (20%) a třetí je o tom, jak Roger s kamarády (a Benem Stillerem) vymyslí, ve snaze získat Amandu zpět, na dr. P léčku (když přivřu obě oči tak 60%). Pak ještě přijde ňákej pokus o překvapení diváka a konec. Díky bohu. Film je dosti rozháranej, občas se dostaví nuda a hlavně: není nijak zvlášť vtipnej. Žádnej smích se nekoná, spíš jen občasný úšklebky. Suma sumárum - zklamání, Todd Phillips má určitě na víc, tentokrát se moc nepředved. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Rozpočet filmu byl 35 milionů a sehnat je na tento film bylo podle Billy Boba Thorntona mnohem těžší, než sehnat 150 milionů na akční trhák. (Pumiiix)
  • Omar J. Dorsey sa tu objavil na pár sekúnd v dvoch scénach a meno jeho postavy Lawrence bolo počuť v pozadí jedného dialógu. Podobným štýlom v ešte kratšej scéne sa objavil aj vo filme Road Trip (2000), kedy jeho meno nebolo priamo ani spomenuté. Jeho meno sa objavilo v úplne nesúvisiacej scéne, kedy divák ani nemohol vedieť, že sa jedná o neho. Oba filmy režíroval Todd Phillips. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama