Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další průměrný zombie snímek, který stačí vidět jen jednou. Podle zdejších komentářů jsem však očekával totální propadák, ale místo toho jsem byl nakonec docela spokojený. Děj docela rychle odsýpá, zombie sice skáčí lépe než spiderman, ale jejich kosení se mi líbilo. Asi nejlepší byl ten černoch, který si vytvořil provizorní kopí. Ani masky nepatřili mezi nejhorší a výkony většiny herců se dají rovněž přežvejknout. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný zombie horor který se odvolává na Romerovu klasiku. Jako remake Romerova Day of the Dead je snímek skoro na odpad, ale jako samostatně stojící film je celkem koukatelný a místy velice trashovitě zábavný. Sledujeme zde zkázu malého amerického městečka, které postihne údajná chřipková epidemie a americká armáda zde má údajné vojenské cvičení, při kterém zablokuje všechny výjezdy z města. Místní nemocnice se začne plnit nemocnými a za soumraku se rozpoutá hotové zombie peklo. Ústředními hrdiny příběhu jsou příslušnice armády, která se v městečku narodila a má zde rodinu, a její bratr se svou přítelkyní. S nimi sledujeme i jednoho zombie vojáka, černošského militanta a zrádného doktora, který má ve všem prsty. Postavy jsou chudě pojaté a v divákovi nevyvolávají žádné sympatie, lekavých scén je poskromnu a většinou nefungují. Zombie běhající po stěnách a stropech místo děsivě působí místy směšně. Ovšem jejich akční útoky, rychlejší než v remaku Dawn of the Dead působí velice příjemně a stoupne i hladina adrenalinu. Gore je efektní a většina masek velmi zdařilých. Finální scény s bunkrem jsou snad jediné co snímek pojí s Romerovým originálem. Pokud divák zapomene na originál, celkem dobře se pobaví. U mě za tři hvězdy. ()

Reklama

Schizeus 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem předpokládal, že se bude jednat o lacinou podívanou, na jejímž konci si budete vyčítat drahocenný čas, který na sledování vynaložili, ale v průběhu filmu jsem se dostal do děje a nechal se unést spolu s přeživšími, i když většina scén a "mini" zápletek byla naprosto čekaná. Docela mě překvapily masky, jimiž snímek disponuje a řekl bych, že to bude i nejsilnější stránka celé věci. Samozřejmě jen v případě, že opomeneme fakt, kterým není nic jiného, než Romerova původní předloha a spolupráce na snímku. Za sebe musím říct, že se mi film docela líbil a doporučuji jej všem, kteří zrovna přemýšlí, co s volným časem. Za mě 3*/5* (Youtube Full Movie Cz Sub www.youtube.com/watch?v=w6pAstc3pGI) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tak předně, veterán Miner vůbec nectí předlohu. Lidé zde neumírají, ale pouze se mění v nesmyslně se pohybující lidožravce, což je důsledek nějakého omylem spuštěného viru. Miner je bohužel navíc značně za zenitem, nedokáže vykřesat opravdovou atmosféru, ani předložit sympatické postavy (Mena Suvari v hl. roli je...bezkrevná). Výhodou je hodně krátká stopáž, díky níž to slušně uteče. To je však na remake klasiky v rukou zkušeného režiséra trochu málo. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hohó, no tak to zas byla jízda... nedělal jsem si iluze o nějaké originalitě, ale aby (spoiler alert) zombíci přemýšleli, používali střelné zbraně a zůstávali vegetariány i po "smrti" (spoiler alert end), to už bylo fakt moc... americká krás(k)a v uniformě, celkem dobře nasnímané akční segmenty a moje slabost pro béčkové zombies-filmy to jakžtakž zachránily na závěrečných 50%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rhodes (Ving Rhames) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Pri úteku z nemocnice používa Sarah (Mena Suvari) pištoľ M9, ktorý má kapacitu zásobníka 15 nábojov. Môžeme si všimnúť, že Sarah z neho vystrelí 23 krát bez toho, aby zbraň nabila. (ShortyIC)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama