Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Špatný film? Rozhodně ne, jen je podřízen vizuální stylizaci a scénáři který se velmi lehce nechal inspirovat skutečnými příběhy - ie reinkarnace které dívky "prožívají" jsou založeny na událostech které se prý danému personálu staly (sebevražda / nevěra / izolace / EVP / noční návštěvy atd.). Vizuální stránka filmu je silná a i když epileptický střich je občas silně otravný pomáhá dotvořit jakous takous obstojnou atmosféru. Některé záběry jako kdyby vypadly ze Silent Hillu jiné zas připomínají (až moc) House of 1K Corpses. Já jsem se bavil a tak jediné věci které můžu s čistým svědomím natvrdo zkritizovat je šíleně postavený a zmatený a hodně přitažený scénář a až na dvě vyjímky HROZIVÉ herecké výkony, kde jsou věty odříkávány s nulovým výrazem ve tváři či náznakem jakékoliv emoce a taky by bylo třeba zbavit se toho "pořadatele" nějakým opravdu nechutným a bolestivým způsobem, jen zavazel ve výhledu ;-). Průměrný moderní horor ale o 100% lepší než naprosto neskutečně špatný Boo! (Ozvěna smrti). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tady někdo hodně moc koukal na asijské duchařiny. Řekl bych tak celý filmový štáb. Okopírované a poslepované veškeré klasické propriety (nejen) asijských duchařin cik cak přes sebe jak zápletkově, tak i co se týče střihu, kamery, mírné chaotičnosti a přeskakování ve scénách, nepříjemných zvukových doprovodů (co je to za blbý současný zvyk, takřka každý střih doprovodit nějakým zvukem?). A to všechno tak přemrštěně a často, až to po půlce filmu hezké není. Prostě podprůměrný asijský duchařský horor ve kterém hrajou (a v několika případech nechutně přehrávají - hlavně herečka hrající Tori, její ksichty jsou opravdu hnus) bělošky a běloši. Nebo jinak - všichni, až na herce a herečky, byli zhulení a sjetí LSD a snažili se natočit horor. Herečkám a hercům by naopak možná prospělo, kdyby byli/y zhulení/é. Ovšem s tou formou to trochu dost přeplácli. ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu příšerné. Jedna velká křeč, bez špetky atmosféry, nudné, příšerné herecké výkony- takové přehrávání se opravdu jen tak nevidí. Takhle debilní film se jen tak nevidí a nejhorší na tom je, že se tváří strašně cool. No a přitom to mohl být slušný horor, protože prostředí ve kterým se tahle hovadina odehrává je celkem povedené. No škoda, takhle to je jen hovadina, která se jen tak nevidí, takže rozhodně ruce pryč. ()

KmK 

všechny recenze uživatele

Opradvu kontroverzní dílko. Veškeré klady už zde napsal Anticque, ovšem ti co tento film osuzují mají také pravdu. Já jsem bál opravdu moc, ale možná to bylo tím, že jsem se na to díval sám doma v 1 v noci. Lekací scény jsou važně pekelně husté a to od hororu čekám. Na druhou stranu je to přestříhané a konec je nějaký divný a nedává smysl. Ideální film pro strašení mladších sourozenců. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět hodin, pět pater, pět dívek – a do toho ještě pět duchů. Plus jsou tam tři mládenci, kteří do opuštěné nemocnice posílají zasvěcovat v hrůze mladé tělesně atraktivní studentky, jenže tentokrát se jim situace vymkne z rukou a duchové začnou vraždit. DVD: V bonusech se nacházejí trailery na nestylově jen čtyři jiné filmy, napůl hraná spíše fotogalerie poodhalených dívek z filmu (2:09), nijak objevný a zajímavý film o filmu (21:06) – a to vše bez titulků, plus dvě obyčejné fotogalerie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci filmu, kdy pár prchá tunelem, pronásledující postava převrhne vozík na převoz mrtvých. V dalším záběru si však lze všimnout, že vozík stojí opět na kolečkách. (Danny F.)
  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama