Reklama

Reklama

Odříznuti

(festivalový název)
  • Španělsko Aislados

Obsahy(1)

Adrià přijíždí do přístavu Sant Antoni na ostrově Ibiza. Nikdo ho nečeká, a tak se vydá hledat „Francouzův dům“, jak zněla adresa ve vesničce Santa Agnès. Na malé venkovské usedlosti ve vnitrozemí ho čeká kamarád Kike, s nímž má strávit víkend. Čas ubíjejí nicneděláním, bezvýznamným povídáním o ženách, sportu, životě, sexu, jídle i politice. Během několika málo dnů však Adrià zjišťuje, že by mohl od základů změnit svůj život. Snímek Osamělci je typickou ukázkou produkce nastupující režisérské generace, která dokáže vtipně glosovat zděděná témata a natáčet filmy bez velkého rozpočtu a hvězd. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

snob 

všechny recenze uživatele

Smutné plkání vyprázdněných duší o...Sakra, o čem to vlastně plkaly? Duše plkaly a ta má u toho zoufalstvím plakala. Snahy o vtipnost utápěly v nabubřelé nabušenosti. Rozuměl bych tomu pokud by délka tohoto pamfletu na zkažený dech měla pět minut. Ale po každé trapností naplněné pětiminutovce následovala další a jen v trapnosti gradovala. Hujerismus této doby - nevtipné vtipy. Duše, duše, styďte se. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kluci si tam v jednu chvíli řekli: "Všimnul sis, že probíráme samý hovadiny?" A přesně o tom to je, ale já byla místy mrtvá smíchy, jaký kraviny je napadlo rozebírat. Bezvadnej konverzační nářez ze Španělska, kde jsou jen dva kluci a jedna kamera a úplně to stačí k tomu, aby jste si dáchli od těch vážnějších trablů našich životů. To se nedá komentovat, to se musí vidět :-) Asi je to film na jedno kouknutí, ale myslím, že to za to stojí. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad to nejlepší, co jsem letos v KV zažil. Trošku jsem se obával, co se může vyklubat z filmu, kde dva týpci popíjí a mluví o všem možném. Nakonec jsem viděl film s nejlepšími dialogy vůbec...až jsem se málem válel smíchy a blahem po zemi. Škoda, že se to tak těžko převypravuje...kdybych sem chtěl dát nějakou hlášku, tak opíšu půlku scénáře :) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Fim, který mě překvapí se mi většinou líbí. Na Ibize jsou většinou dva druhy lidí: ti, kteří jen lelkují a platí za to, a ti, kteří většinou také lelkují a dostávají za to zaplaceno. Dá se ale zřejmě také lelkovat a na prachy kašlat. Stačí jen, když majitele domu, Francouze Pierra, sežere při surfování zřalok. Pak se dá i plánovat skvělá budoucnost, ale ejhle, pořád se naráží na jedno nepříjemné slovo: "práce", které se zde často pojí s čísovkou neurčitou "moc". A čeho je moc, tohoto je příliš, a tak z toho zase nic nebude. A tak zůstaneme u polehávání, povídání a degustování, alespoň dokud to jde. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty krávo, jsem rád, že jsem tenhle masakr bránice vůbec přežil. Zapomeň na děj, tady se prostě sejdou dva frajeři a začnou se bavit, ale baví se mezi sebou takovým způsobem, že jsem opakovaně skončil smíchy na podlaze v předporodní poloze a pár minut věnoval solo svým smíchovodům. Film trvá 80minut, ale jelikož jsem několik minut opakovaně trávil v hihňacím rauši, musel jsem často přetáčet zpátky, takže se mně stopáž prodloužila asi tak na 100 minut, ale koho to sere, když mě tenhle chechták dopřál měrou vrchovatou jednu z nejlepších činností vůbec..smích. Viděno v rámci Challenge tour 2015 jako film číslo 10. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama