Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda solidní úkaz :D. Hned od začátku jsem si říkal, jak je možné, že se tvůrcům filmu z roku 2006 podařilo navodit tak autentickou 80' atmosféru, ale vysvětlení jsem dostal ještě dřív, než jsem stihnul myšlenku dokončit. Autor bez zkušeností, ambicí a zřejmě i peněz vzal pár neherců (ano, výkony jsou tak otřesné, že nevíte, jestli je někdo takové nemehlo nebo takový génius, aby to tak špatně dokázal zahrát :D), mizerného kameramana a bez pořádného scénaře se vydal do bažin točit něco, o čem dopředu nevěděl, jestli to má být horor nebo parodie na něj. Dejte si na jednu hromadu všechny ty old horové provary, které jste kdy viděli a druhou hromadu opravdu uvěřitelnou starodávnou atmosféru, kterou jste mohli zažívat leda tak v době, kdy bohatej strejček přivezl do vesnice Betu a celá rodina sledovala v té době zapovězené filmy. Tyhle dvě hromady pak smíchejte a propíchněte vidlema a výsledkem je tenhle (rád bych řekl studentský :D) snímek. Nicméně, co musím pochválit a smeknout v plné parádě, je neobyčejný smysl pro gore scény - nic podobného jsem už pěkně dlouho neviděl - rozsekané hlavy, utrhané končetiny, obličej zarovnaný bruskou a to vše ve své plné a detailní parádě!!! Dát filmu trochu úroveň, serióznost a alespoň nějakou produkci, moh by z toho být celkem kultivovaný horor... ()

liuk 

všechny recenze uživatele

"Are you fuckin' kidding me?" Hodnotit naplno srdcem, tak je to na 5*. Taková zábava! Tolik srandy! Skoro až mrazí z toho, co se povedlo debutantovi Adamu Greenovi natočit za pár kaček. A mrazilo asi i pár ikonám hororu, že si k němu skočily na brigádu. Hlavně fajfkový Englund je super. Ale nejsou to ti, kteří vedou tenhle film. Relativně neznámí obětní beránci společně s jedním s nejznámějších herců v kategorii "tenhle hraje snad všude, ale jak se jmenuje?" Richardem Riehlem si vystřihli úžasně hádavou a komunikující partičku párů všech možných typů (starší manželé, pornoherečky s kameremanem). Strašně vtipná předimenzovaná mocná brutalita a výborný vrahoun, a ani nevadí, že jsme se dozvěděli jeho minulost hned v prvním díle (musí se věřit, že z Hatchet franchise vznikne). Jediný problém je, že Hatchet skončí skoro dříve než začne, měl by být ještě tak o 15 minut delší. A vytýkání hororu, že je příliš krátký, to je pochvala jak hrom. Už se nemůžu dočkat prý našlapaného DVD bonusy. Dokázal bych si představit, že někoho s filmařskými ambicemi právě Hatchet dokope k tomu, aby zkusil také něco filmem zvěčnit. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mordy z rodinky lukratívnych robia s Hatched (na rozdiel od drvivej väčšiny otravných americkych teen slasherov) bezbolestne pozerateľnú záležitosť. Skombinovať šialenosť Botched, krvavosť Hatchet a nadhľad a humor Cottage, tak je to priam ideálna žánrovka. Takto žiaľ ostal každý niekde na pol ceste. 55% ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Nemám rád kombináciu horor-komédia. Buď si pozriem dobrý horor, alebo komédiu. Takto to nie je to ani ono. Kurva už som sa zamotal.......Ale v "Sekere" mi to bolo šuma-fuk, pretože tak ako som sa dobre bavil, tak ma niekedy i striaslo. "Exploiťák" jak sa patrí, mnoho striekajúcej krvi, useknutých končatín a holých ciciek :) Film netreba brať vážne a v tom prípade musíte byť spokojný. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když jde o hororovou komedii, tak do toho jdu vždy s tím, že očekávám dobrou zábavu na pozadí nějakého masakru apod. Masakr by tady byl, ale hodně trapný. Humor by tady taky byl, ale dost chabý. Začátek vypadal slušně, ale jak se děj přesune na řeku a do temného lesa, tak následuje jen trapné pobíhání sem a tam, jekot a brekot, tupý zabiják a spousta nevtipných keců a situací. Jen málo se toho na můj vkus povedlo, když už hororovou komedii, tak takhle určitě ne! 40% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)
  • Kane Hodder, představitel zabijáka Victora Crowleyho jednu z obětí usmrtí hodem o náhrobek. V roli Jasona Voorheese ve filmu Pátek třináctého 7 (1988).zabije jednu z obětí podobně, a to hodem o strom ve spacím pytli. (LION-MR.T)
  • Ve filmu ukáže prsa celkem 14 dívek. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama